Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σιδηρόπουλος: «Κάποιοι προσπάθησαν να προχωρήσουν την οριοθέτηση εν κρυπτώ»

Το θέμα της οριοθέτησης - αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Βέροιας παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπηρεσίας Δόμησης - Περιουσίας του δήμου Θανάσης Σιδηρόπουλος. Όπως ανέφερε, ο δήμος έλαβε ένα έγγραφο, χωρίς την σχετική ενημέρωση για το πως
αυτό προέκυψε, ως είθισται σε όλες τις περιπτώσεις. «Προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο που αναγραφόταν στο έγγραφο, χωρίς να λάβουμε ποτέ καμιά απάντηση. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιο στοιχείο που να δικαιολογεί αυτή την ενέργεια. Κάποιοι προσπάθησαν να την προχωρήσουν "εν κρυπτώ".

Ο ίδιος, ως υπεύθυνος για την εισήγηση του θέματος, κάλεσε όπως είπε στη συνεδρίαση όσους φορείς θεώρησε πως έχουν σχέση με το θέμα. Μεταξύ αυτών και την Αρχαιολογία, εκπρόσωπος της οποίας δεν εμφανίστηκε, ενώ παράλληλα ανέφερε επιγραμματικά τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός της πόλης ως αρχαιολογικός. «Πριν από κάθε φορέα πρέπει η Εφορεία να εγκρίνει τη μορφή κάθε έργου, θα έχει τον πρώτο λόγο με ότι αυτό συνεπάγεται, είτε οικονομικά, είτε χρονικά, είτε με την επιβολή κάποιων μέτρων».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στην κ. Κοτταρίδη: «Η κ. Κοτταρίδη μιλάει στην δημόσια απάντησή της για συνεργασία με το δήμο. Από που προκύπτει αυτή η συνεργασία; Ο δήμος αναγνωρίζει το κομμάτι της Αρχαιολογίας για την πόλη και ο δήμος είναι αρωγός. Την καλώ να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας με το δήμο και τους φορείς για να καταλήξουμε σε σχέδιο προς όφελος των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ