Quantcast

http://picasion.com/

Μήνυμα συνεργασίας στέλνει η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Τρία χρόνια ακριβώς μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ένα χρόνο από την επανασύστασή της από το δήμο Βέροιας, η υπηρεσία παραχώρησε συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κατ' επέκταση στους δημότες της Βέροιας τα πεπραγμένα από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και σήμερα. Με τις βασικές υποδομές και εξοπλισμό εξασφαλισμένα
όπως κτίριο, διαδίκτυο, στολές και πλέον 2 οχήματα, εκ των οποίων το ένα περιπολικό, την κάλυψη της απογευματινής βάρδιας αλλά και αυτή του Σαββάτου από το Φθινόπωρο, με την επιστροφή δυο ακόμα αστυνομικών, η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο, όπως το χαρακτήρισαν τα στελέχη της. 
Οι ελλείψεις εντοπίζονται μόνο στο προσωπικό, καθώς η συνολική δύναμη ανέρχεται στα 8 άτομα, 2 εκ των οποίων είναι σε άδεια μέχρι τον Οκτώβριο και με τις κανονικές άδειες των υπολοίπων, η βάρδια καλύπτεται καθημερινά με 3 έως 4 άτομα. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο επόπτης Χαράλαμπος Καπουρτίδης, καθώς και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί. 
«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά εδώ και ένα χρόνο που ανέλαβα καθήκοντα στη δημοτική αστυνομία και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Είναι μεγάλη τύχη για το Σώμα η παρουσία του Χαράλαμπου Καπουρτίδη, ενός έμπειρου υπαλλήλου, που βοηθάει και καθοδηγεί τους συναδέλφους του, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο για τους δημότες. Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε», ανέφερε ο κ. Ακριβόπουλος.
«Η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας από την πόλη όλο αυτό το διάστημα ήταν αισθητή. Ήμασταν σε έναν καλό δρόμο πριν την κατάργηση και τώρα ξεκινήσαμε από την αρχή. Οργανωθήκαμε όμως, έχουμε πλέον 2 αυτοκίνητα, το ένα περιπολικό για να γίνεται πιο σωστή δουλειά π.χ. στη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ από τον Οκτώβριο που θα επιστρέψουν από άδειες άλλοι δυο αστυνομικοί, θα καλυφθούν και οι απογευματινές βάρδιες αλλά και αυτές του Σαββάτου», ανέφερε ο κ. Καπουρτίδης.


Δεν είμαστε εχθροί ούτε υποδεέστεροι ως αστυνομικοί 
«Δεν είμαστε εχθροί κανενός, είμαστε φίλοι και συνεργάτες όλων των δημοτών, άσχετα αν κάποιοι βλέπουν σε εμάς το αντίθετο. Δεν είμαστε υποδεέστεροι ως αστυνομικοί γιατί κάποιοι το συσχετίζουν με την οπλοφορία, δε διαφέρουμε, στους τομείς που απασχολούν και τις δυο υπηρεσίες λειτουργούμε ακριβώς το ίδιο», επεσήμανε ο κ. Καπουρτίδης.

Η κακή νοοτροπία της μειοψηφίας χαλάει την εικόνα της Βέροιας
«Η μειοψηφία των δημοτών έχει μια κακή νοοτροπία που χαλάει την εικόνα της πόλης, όπως το διπλοπαρκάρισμα "για ένα λεπτό", η αφισορύπανση, τα σκουπίδια και άλλα θέματα της καθημερινότητας που κάποιοι δε συμμορφώνονται. Η δημοτική αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη και δεν έχει εντολή να λειτουργεί εισπρακτικά. Κάνουμε συνεχώς συστάσεις αλλά στους δύσκολους θα ενεργήσουμε δύσκολα», τόνισε ο κ. Ακριβόπουλος.


Σχετικά με την έλευση τροχοφόρων στον πεζόδρομο, όπως ενημέρωσαν έχουν κάνει πρόταση για νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων πέριξ των πεζοδρόμων, ενώ έχουν ήδη βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 350€ σε οδηγούν δικύκλων που δε συμμορφώθηκαν στο σήμα της δημοτικών αστυνομικών.
Επίσης, επειδή λόγω της ανάπλασης χάθηκαν και θέσεις προβολής διαφημιστικού υλικού, έχουν κάνει αίτημα για τοποθέτηση νέων θέσεων. Μάλιστα, με την κάλυψη σε λίγο καιρό και της απογευματινής βάρδιας και με την απόκτηση του περιπολικού, η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας θα γίνει πιο αισθητή και πέραν του κέντρου της Βέροιας, όπως στα χωριά και τις κοινότητες του δήμου, που μέχρι τώρα μετέβαινε μόνο για καταγγελίες και περιστατικά όπως γνήσιο υπογραφής.

Παρακάτω παρατίθεται πίνακας με τα πεπραγμένα της Υπηρεσίας από τον Αύγουστο του 2015

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Βεβαιώσεις παραβάσεων στάθμευσης Κ.Ο.Κ.
2005
Βεβαιώσεις παραβάσεων καθαριότητας
50
Εγκαταλελειμμένα οχήματα
144 επικολλήθηκαν / 81 απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες / 31 περισυλλέχθηκαν από Δήμο / 32 προς περισυλλογή
Γνήσια υπογραφών / ταυτοποιήσεις πολιτών
473
Μεταδημοτεύσεις πολιτών
43
Βεβαιώσεις "εν ζωή"
16
Εκδόσεις καρτών στάθμευσης / διέλευσης πεζόδρομων
28
Έγγραφα - εκθέσεις αυτοψίας προς άλλες υπηρεσίες του Δήμου
24
Καταλήψεις κοιν/στων χώρων (τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα κλπ)
137 έλεγχοι / 69 παραβάσεις
Εκθέσεις Αρχής
1
Αποφάσεις αφαίρεσης στοιχείων κυκλοφορίας
3
Πλανόδιο εμπόριο - κατασχέσεις
7
Έλεγχοι λαϊκών αγορών
27 έλεγχοι / 5 παραβάσεις
Σφραγίσεις - αποσφραγίσεις Κ.Υ.Ε.
16
Καταγγελίες πολιτών
174
Απαντήσεις σε αιτήματα πολιτών
4
Βεβαίωσεις για μάντρες οικοδομικών υλικών
1
Ειδοποιήσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου για ρύπανση σε τσιμενταύλακες
Πολλούς  ελέγχους - συστάσεις και το επόμενο διάστημα θα βεβαιωθούν παραβάσεις
Έλεγχοι / αυτοψίες στον καταυλισμό Ρομά.
13 έλεγχοι / 1 έκθεση αυτοψίας
Επίδοση εγγράφων του Δήμου

Έλεγχος διαφημίσεων
(έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ρύπανσης και έκθεση αρχής)
Ρύθμιση κυκλοφορίας

Προστασία Δημοτικής περιουσίας

Ακαθάριστες ιδιοκτησίες(ακίνητα- οικόπεδα) - Ενημέρωση ιδιοκτητών -προθεσμίες-παρακουλούθηση έως τον καθαρισμό
Η πλήρη απαναλειτουργία της υπηρεσίας άρχισε από τον μήνα Αύγουστο του έτους 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ