Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλέφαντος: «Άι σιχτίρ - Δεν περιγράφω άλλο»

Τα έλεγα πριν από το EURO, τα ξαναλέω για τελευταία φορά, γιατί έχω κουραστεί με τους άμπαλους Βεροιώτες. Ήμουν ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα, πριν καν αρχίσει η διοργάνωση, που φώναζα πως ο τελικός θα είναι μεταξύ των ομάδων Γαλλία - Πορτογαλία. Για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώθηκα. Πριν το τουρνουά κιόλας έχοντας δει την Γαλλία, σας έλεγα ότι είναι γρήγορη ομάδα και την έβαζα
πρώτο φαβορί. Και μόλις άρχισε το τουρνουά πάλι δεν άλλαξα την άποψή μου για τη Γαλλία και σταθερά από το πρώτο ματς την έλεγα πάντα πρώτο φαβορί. Όπως επίσης σας το φώναζα για τον Σάντος, ότι θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό, αλλά στο τέλος θα το χάσει. Χάρηκα για το στραπάτσο των Γερμανών. Το ποδόσφαιρο της κατοχής σχόλασε. Αυτό το σιχαμένο ποδόσφαιρο! Αυτό το σίχαμα δε θριαμβεύει πια, μεσουρανεί το άλλο ποδόσφαιρο, αυτό που μου αρέσει εμένα, ταχύτητα, άμυνα, φεύγουμε μπροστά στην κόντρα και δαγκώνουμε τον αντίπαλο. Σαν παικτάκια της σειράς φάνηκαν ο Γκέτσε, ο Οζίλ ο χλεμπονιάρης, ο Μίλερ ο αργός, τους έλειπε πολύ ο Γκόμες παρά την ηλικία του. Συνονθύλευμα η Γερμανία. Ακόμα και ο Νόιερ, τον διέλυσε ο τερματοφύλακας των Γάλλων. Χωρίς άμυνα η Γερμανία, χωρίς χαφ και χωρίς επίθεση. Με μία κατοχή της πλάκας.
Εκπληκτική η Γαλλία στο EURO, γρήγορη ομάδα με καλούς παίκτες, με φωτιά επίθεση και χάφαρους, όπως ακριβώς τα έλεγα από την αρχή, αξίζει να το πάρει. Κοντά οι γραμμές, 4-4-2, και με τον καλύτερο παίκτη του EURO, τον Κριεζμάν να την τραβάει. Αυτή τη στιγμή στον κόσμο είναι Μέσι, Ρονάλντο, Κριεζμάν! Ταχύτητα κύριοι. Ο Ζιρού μπροστά από τον Κριεζμάν δεν ακούμπησε την μπάλα με τη Γερμανία, επειδή είναι αργός. Και ο Ζινιάκ τα ίδια. Ο Κριεζμάν είναι όλα τα λεφτά. Ντρίμπλα, ταχύτατος και γκολτζής. Τον βελτίωσε ο Σιμεόνε, τον πήρε στις γραμμές και τον έφερε στον άξονα.
Σήμερα η Γερμανία σχόλασε. Σχόλασε το κουραστικό ποδόσφαιρο της πάσας που θέλησαν να αντιγράψουν από τον Γκουαρντιόλα. Ο οποίος απέτυχε με την Μπάγερν διαδοχικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα ποδόσφαιρο σιχαμένο! Δεν μπορούσε ο Μίλερ, τον έσβησε ο Κοσιελνί. Καταπληκτικό στόπερ. Φοβερά χαφ Ματουιντί, Πογκμπά, εδώ άφησαν έξω τον καλύτερο χαφ της Πρέμιερ Λιγκ με την Λέστερ τον Καντέ. Μπράβο στον Ντεσάν, μπράβο στη Γαλλία. Δύο ομάδες τώρα στον τελικό που είναι και οι δύο πονηρές. Η Πορτογαλία του Σάντος θα παίξει την άμυνα έξυπνα, κλείνεται έξυπνα ο Σάντος και κοιτάει με τον γρήγορο Ρονάλντο τον παικταρά να σε δαγκώσει μπροστά στην κόντρα. Πολύ καλό το 4-4-2 με τους Ρονάλντο και Νάνι μπροστά, ποντάρει στην ταχύτητα.
Μεγάλο φαβορί η Γαλλία για εμένα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Σάντος θα παίξει κλειστά. Η Γαλλία έχει τους παίκτες να τα καταφέρει. Το ατού του Σάντος μπροστά είναι ένα και λέγεται Ρονάλντο. Όμως και η Γαλλία έχει τον Κριεζμάν. Και γενικώς έχουν καλύτερους παίκτες. Ο Χερέρα ο μακαρίτης ποτέ δεν πέθανε στο ποδόσφαιρο. Στις αρχές του βασίστηκαν μεγάλοι προπονητές μετά, τα είδα και τα έζησα πολλά χρόνια δίπλα στον Χάπελ, ακόμα και μέχρι σήμερα έτσι πήρε τόσους τίτλους ο Μουρίνιο, έτσι έγινε γίγαντας ο Σιμεόνε και εκτόξευσε την Ατλέτικο, έτσι έκανε ο Ρεχάγκελ τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου με την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ