Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μια... καθημερινότητα αναζητούν δυο Σύριες προσφυγοπούλες στη Βέροια

Η Nura και η Mehi είναι δυο αδελφές από τη Συρία που έπειτα από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, με αφετηρία το Χαλέπι, έφτασαν στα τέλη Μαρτίου στη Βέροια. Έκτοτε φιλοξενούνται στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στην Αγ. Βαρβάρα, μαζί με άλλους 400 περίπου Σύριους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά στην πλειοψηφία τους. Οι γονείς τους βρίσκονται στην Τουρκία,
τα αδέλφια τους στη Γερμανία, ενώ στη Βέροια έχουν μόνο η μία την άλλη. Ίσως κάποιοι από εσάς που βρεθήκατε το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο Άλσους, τις είδατε να παρακολουθούν τη συναυλία «Τι σε μέλλει εσένα νε από που είμαι εγώ», καλεσμένες από την ΚΕΠΑ Βέροιας που συνδιοργάνωσε τη βραδιά.
Ήταν μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες διασκέδασης που γεύτηκαν τα δυο κορίτσια τους τελευταίους 4 μήνες που βρίσκονται στην πόλη μας. 
Και όχι μόνο διασκέδασης, καθώς για τη Nura και τη Mehi, ήταν μια ευκαιρία να κάνουν κάτι διαφορετικό, να ξεφύγουν από την καινούρια καθημερινότητα που τις επέβαλλε ο πόλεμος στη χώρα τους. Αφορμή στάθηκε μια τυχαία γνωριμία τους στην πόλη με την υπεύθυνη προγραμματισμού και επικοινωνίας της ΚΕΠΑ Βέροιας, Νανά Καραγιαννίδου, η οποία ως φαίνεται εξελίσσεται σε μια τρυφερή φιλία. Μέσα από τη συζήτηση, τα κορίτσια έμαθαν για τη δραστηριότητα της ΚΕΠΑ και τις εκδηλώσεις που συμβαίνουν συχνά στην πόλη. Μάλιστα, η δίψα τους να δραστηριοποιηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν κόσμο... να κάνουν κάτι... είναι τόσο μεγάλη, που δήλωσαν αμέσως πρόθυμες να εργαστούν εθελοντικά και να βοηθήσουν σε κάθε τι που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες, ενώ δέχτηκαν με χαρά την ανοιχτή πρόσκληση για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στην πόλη. 

Η Nura και η Mehi δυο νεαρά και ανύπαντρα κορίτσια, στη Συρία ήταν δυο κορίτσια δραστήρια, κοινωνικά και εργαζόμενα, που το μόνο που θέλουν κατά την παραμονή τους στη Βέροια, είναι να δουλέψουν, να συναναστραφούν με κόσμο, να δραστηριοποιηθούν... Μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στη Γερμανία, εκεί όπου βρίσκονται τα αδέλφια τους, για να ξεκινήσουν μια ακόμα καινούρια ζωή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ