Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θετικά τα μηνύματα για τις εξαγωγές στο επιτραπέζιο ροδάκινο

Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ελληνικές εξαγωγές στο επιτραπέζιο ροδάκινο, κάτι που πιστοποιείται και από τα στοιχεία του Συνδέσμου ελληνικών επιχειρήσεων εξαγωγής - διακίνησης φρούτων, IncoFruit - Hellas. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα οι πρώτες ενδείξεις από την εξαγωγή των ροδάκινων παρουσιάζουν αύξηση στις εξαγωγές κατά 40,2 %. Θετικότερα βλέπει να κινείται η χρονιά ο Διευθυντής Πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού κ. Γιώργος Κάντζιος: «Θεωρώ ότι οι εξαγωγές κινούνται σε πιο ικανοποιητικό ρυθμό. Είμαστε λίγο καλύτερα από πέρσι». «Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε τις ποσότητες να μας πιέζουν», ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθυντής πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, κ. Βασίλης Μπουγάς. Σε ό,τι αφορά στη συγκομιδή του επιτραπέζιου ροδάκινου αυτή την περίοδο μαζεύονται οι μεσοπρώιμες ποικιλίες όπως οι royal summer, saint cloud, redhaven κ.ά.

Incofruit Hellas: Αυξημένες οι εξαγωγές για θερινά φρούτα, +40% τα ροδάκινα

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο Ειδικός Σύμβουλος της IncoFruit - Hellas κ. Γ. Πολυχρονάκης: «οι πρώτες ενδείξεις από την εξαγωγή των θερινών φρούτων βάσει προσωρινών στοιχείων ΥΠΑΑΤ και λόγω πρωιμότητας τους βαίνουν με ποσοστά αύξησης τους που εκτιμάται μέχρι 8/7/16 οτι είναι της τάξεως +16,3% συνολικά (ροδάκινα +40,2%, νεκταρίνια +40,8%, βερίκοκκα +78,6% & καρπούζια + 7,2%) με μόνο τα κεράσια να έχουν αρνητικό πρόσημο -37,5% Οι προοπτικές είναι θετικές εφόσον εξακολουθεί να τροφοδοτείται το ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο απρόσκοπτα με πρώτη ύλη».

Ισπανικά ροδάκινα στη Ρουμανία

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονάκη, «πληροφορίες αναφέρουν παρουσία για πρώτη φορά ισπανικών νωπών ροδακίνων στην Ρουμανία (μια αγορά που κυριαρχείτο μέχρι σήμερα από ελληνικά). Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας ο Πρόεδρος της Ρουμανίας υπέγραψε και τίθεται σε εφαρμογή ο Νόμος με τον οποίο τα Σ/Μ υποχρεούνται να παρουσιάζουν στα ράφια τους προϊόντα κατά 51% τοπικής παραγωγής».

Θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι για τις εξαγωγές από συνεταιρισμούς

ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού: Ελαφρώς καλύτερη θεωρεί την εξέλιξη της φετινής χρονιάς ως προς τις εξαγωγές στο επιτραπέζιο ροδάκινο ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Γ. Κάντζιος: «Πιστεύω ότι κινούμαστε σε ποιο ικανοποιητικό βαθμό, είμαστε λίγο καλύτερα από πέρσι. Εμείς εξάγουμε προς κεντρική και ανατολική Ευρώπη, και κάποιες μικρές ποσότητες προς αραβικές χώρες. Ως προς τη συγκομιδή βρισκόμαστε στις μεσοπρώιμες ποικιλίες. Μόλις ολοκληρώθηκε η συγκομιδή για το royal και ξεκινά το royal summer, αρχίζει η συγκομιδή της saint cloud, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η redhaven».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πωλήσεων του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας ανέφερε στον ΑγροΤύπο: «Καταρχήν οι ποσότητες είναι λιγότερες σε σχέση με πέρσι γεγονός θετικό ωστόσο οι αγορές είναι νωθρές. Θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρσι παρόλο που δεν πιεζόμαστε από τον ανταγωνισμό σε θέμα ποσοτήτων. Εξάγουμε κυρίως σε Ρωσία και από εκεί και πέρα από Ευρώπη λίγα πράγματ κυρίως σε Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία. Σε ό,τι αφορά στην συγκομιδή η χρονιά είναι πρωιμότερη κατά 7 - 10 ημέρες. Αυτή την περίοδο μαζεύουμε τη saint cloud, ενώ ξεκινά και η συγκομιδη της sweet scarlet.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ