Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Κρήτη και η Σμύρνη συναντώνται στη Βέροια

Κρήτη και Σμύρνη, δύο τόποι με έντονη ιστορία, πολιτισμό και μουσική, ενώνονται την Τρίτη 12 Ιουλίου στη Βέροια, για μια βραδιά γεμάτη μουσική και αναμνήσεις στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη». Κάλεσμα για τη βραδιά αυτή απηύθυναν στον κόσμο μέσω συνέντευξης τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των δυο αυτών πολιτισμών στην Ημαθία, με τους εκπροσώπους της ΚΕΠΑ
Βέροιας, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση μαζί με τον ΚοιΣΠΕ Δεσμός και τη Μουσική Πολυφωνία.
Παρόντες στη συνέντευξη ο πρόεδρος, ο διευθυντής και η υπεύθυνη προγραμματισμού της ΚΕΠΑ, Γιώργος Σοφιανίδης, Γιάννης Καμπούρης και Νανά Καραγιαννίδου αντίστοιχα, η πρόεδρος, ο χοροδιδάσκαλος και μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών, κ. Παυλίδου, κ. Πανόπουλος και κ. Τελλίδης και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κρητικών Ημαθίας Κωνσταντίνος Ταμπακάκης. 
«Πρόκειται για μια παράσταση που παρουσιάστηκε επιτυχώς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και φέτος θα παρουσιαστεί στη Βέροια και τη Λέρο. Έπειτα θα συνεχίσει το ταξίδι της στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Κάρολος Κουκλάκης και η Fide Köksal, που θα ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου Άλσους και θα τραγουδήσουν ενώνοντας τις δύο πατρίδες», ανέφερε η κ. Καραγιαννίδου.
«Είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση που πρέπει να μάθει ο κόσμος. αξίζει να την παρακολουθήσει γιατί θα κερδίσει πολλά από αυτή. Τους δυο λαούς ενώνουν πολλά, ζήσανε χρόνια μαζί και η μουσική είναι ένα κομμάτι που τους συνδέει και θα μας μεταφέρει νοερά εκείνο το βράδυ σε άλλες εποχές. Μέρος των εσόδων από εκείνη τη βραδιά θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο της Βέροιας, στον ΚοιΣΠΕ Δεσμός και στους πρόσφυγες», ανέφερε ο κ. Σοφιανίδης.
«Ο Σύλλογός μας συμμετέχει με χαρά σε αυτή την εκδήλωση, καθώς στη μουσική δεν υπάρχουν σαφή σύνορα. Τα τα ξεπεράσουμε, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε», είπε η κ. Παυλίδου.
«Θα πρόσθετα στον τίτλο ...με τη ματιά του 2016, καθώς τα τραγούδια θα έχουν μια σύγχρονη ματιά και η παράδοση μπορεί να δημιουργήσει και άλλα πράγματα. Το πρόγραμμα είναι ήδη στημένο, εμείς θα έχουμε υποστηρικτικό χαρακτήρα με κάποιους χορούς», ανέφερε ο κ. Πανόπουλος.
Με μια μαντινάδα που ταιριάζει και στους Κρητικούς και τους Μικρασιάτες, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση ο κ. Ταμπακάκης. «Ποτέ σου μη ξελησμονάς τσι τόπους που σ' ορίζαν, δεν έχει αξία το δεντρό αμά δεν έχει ρίζα», λέγοντας παράλληλα πως είναι μια όμορφη ευκαιρία για τον κόσμο να παρακολουθήσει πάνω στην ίδια σκηνή δυο τόπους με τόσο πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση.
«Είμαστε ευτυχείς που θα ακουστεί δημόσια το γνήσιο ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι. Μια μουσική που διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα σε μια βραδιά - ευκαιρία να διασκεδάσει ο κόσμος», είπε ο κ. Τελλίδης.
Ο κ. Καμπούρης τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΚΕΠΑ, που στήνεται όσο γίνεται πιο μακροπρόθεσμα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ακολουθηθεί με συνέπεια. Ήδη όπως είπε γνωρίζει το κοινό το πρόγραμμα των δυο επόμενων μηνών του καλοκαιριού, ενώ στήνεται το πρόγραμμα του Φθινοπώρου.  

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΒΕΡΟΙΑ: 

Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας - Π.Μελά και Μπιζανίου, τηλ. 2331 0 78100
Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου, τηλ 2331024612
Καφέ Μπρίκι, Μητροπόλεως , τηλ 2331020201
Ουζερί Στάσου Μύγδαλα, Μητροπόλεως , τηλ.2331120327
Καφέ Κοχλίας, πεζ.Ιπποκράτους κ Προφήτου Ηλία, τηλ.
Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ημαθίας (Παυλίδου Αναστασία τηλ 6974938713)
Σύλλογος Κρητών Ν.Ημαθίας (Αλιγιζάκης Στέλιος τηλ 6944450764)
Εύξεινος Λέσχη Βέροιας (Σαρρημιχαηλίδης Παύλος τηλ 6973370581)
ΚΟΙΣΠΕ ΔΕΣΜΟΣ, Μητροπόλεως (απέναντι από το Δημαρχείο)

ΝΑΟΥΣΑ:
Καφέ HOME - Πλατεία Καρατάσου, τηλ 2332029370
Εύξεινος Λέσχη Νάουσας, τηλ 2332029650 (Φανιάδης Φώτης )

ΒΕΡΓΙΝΑ: Καφέ Ρόδι , τηλ 2331092247
Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ»

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Νανά Καραγιαννίδου 2331078120, 2331078100

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ