Ο σέφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Κεφτεδάκια τηγανιτά

Σε μια μπασίνα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξύδι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30΄για να αρωματίσει ο κιμάς μας. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε. Αν θέλουμε κάνουμε μια κόκκινη σάλτσα και τους περιχύνουμε με αυτήν.

ΥΛΙΚΑ:

500γρ. κιμά ανάμεικτο(70-30)
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο στο γάλα(καλά στυμμένο)

1 αυγό

1σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)

1κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. ρίγανη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

6-8 φύλλα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα