Quantcast

http://picasion.com/

Οι 7 πιο συνηθισμένοι λόγοι που χωρίζουν οι Βεροιώτες!

Οι περισσότεροι Βεροιώτες θέλουμε να γνωρίσουμε την αγάπη, το μεγάλο έρωτα και να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί, μέχρι τα βαθιά γεράματα. Την ίδια στιγμή όμως, η πλειοψηφία των ρομαντικών σχέσεων καταλήγουν σε χωρισμό. Ποιες είναι οι κύριες αιτίες; Φυσικά, κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό. Όταν δυο άνθρωποι μοιράζονται τη ζωή τους,
διάφοροι παράγοντες εμπλέκονται. Σε κάθε περίπτωση, ο παρακάτω κατάλογος περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο συνηθισμένους και επιζήμιους παράγοντες που διαλύουν μια σχέση. Δείτε ποιοί είναι οι επτά λόγοι για τους οποίους χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια στη Βέροια:

Θέματα εμπιστοσύνης

Η έλλειψη ή η απώλεια της εμπιστοσύνης είναι, αναμφίβολα, ένας σημαντικός παράγοντας για τη ρήξη σε μια σχέση. Χωρίς εμπιστοσύνη, μια σχέση χάνει ένα πολύ βασικό συστατικό για έναν ισχυρό δεσμό: την ασφάλεια. Τα θέματα εμπιστοσύνης μπορεί να εκδηλώνονται με ζήλια, κτητικότητα, συναισθηματική απιστία, σεξουαλική απιστία, έλλειψη κοινών στόχων.

Αν πιστεύετε ότι η εμπιστοσύνη είναι ένα σοβαρό ζήτημα στη σχέση σας, εξετάστε το κατά πόσον η έλλειψη εμπιστοσύνης βασίζεται σε ένα πρότυπο αποδεικτικών στοιχείων (όπως ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ) ή ως επί το πλείστον υποκειμενικά συναισθήματα όπως ζήλεια χωρίς όμως αποδείξεις. Σκεφτείτε ειλικρινά αν η έλλειψη εμπιστοσύνης βασίζεται σε απτά γεγονότα ή αδικαιολόγητους φόβους.


Διαφορετικές προσδοκίες

Δεν είναι εύκολο για ένα ζευγάρι να έχει κοινή πορεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα στοιχεία που οδηγούν ένα ζευγάρι σε μια σχέση είναι η φυσική έλξη, το πάθος, τα κοινά ενδιαφέροντα, η προσωπικότητα. Με την πάροδο του χρόνου όμως και λόγω των απαιτήσεων της καθημερινότητας, οι προσδοκίες διαφοροποιούνται.


Διαφορετικές προτεραιότητες

Για κάποιους ο/η σύντροφός του αποτελεί προτεραιότητά τους και τον/την βάζουν πάνω απ’ όλα κι όλους. Για κάποιους άλλους όμως, η σχέση ακόμα κι αν είναι αφοσιωμένοι στον έτερον του ήμισυ, δεν είναι παρά μια πτυχή της ζωής τους. Υπάρχουν όμως κι άλλες πτυχές της ζωής τους που έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα.


Θέματα επικοινωνίας

Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Πολυάριθμες μελέτες έχουν εντοπίσει ότι η επικοινωνία ή η έλλειψη αυτής αποτελεί έναν από τους κορυφαίους λόγους για τον οποίο τα ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό και το διαζύγιο. Η περιφρόνηση, η έλλειψη σεβασμού, η κακή κριτική, ο σαρκασμός, λειτουργούν ως «δηλητήριο» που καταστρέφει την ισορροπία και την ευημερία μιας ρομαντικής σχέσης.


Κακοποίηση

Η κακοποίηση στη σχέση ορίζεται ως η επαναλαμβανόμενη κακή μεταχείριση ενός ατόμου. Παραδείγματα της κακοποίησης στη σχέση περιλαμβάνουν: τη λεκτική, τη συναισθηματική, τη σωματική και τη σεξουαλική κακοποίηση. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, είναι σημαντικό το θύμα να αναγνωρίσει την κατάσταση και με τη βοήθεια ενός ειδικού να αντιμετωπιστεί το ζήτημα ή να διακόψει αυτή τη σχέση.


Θέμα με τα χρήματα

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα οικονομικά προβλήματα όταν δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και στα θέματα της τσιγκουνιάς ή της σπατάλης. Σύμφωνα πάντως με έρευνα, οι διαφορές πάνω στα χρήματα, είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που οδηγούν στο χωρισμό ένα ζευγάρι. Επίσης ένα ζευγάρι δεν χρειάζεται να παντρευτεί για να έχει πρόβλημα με τα χρήματα, αυτό μπορεί να εμφανιστεί στην αρχή της σχέσης ή στην συγκατοίκηση.


Απιστία

Οι συνέπειες της απιστίας είναι γνωστές. Όμως όταν ένα ζευγάρι έχει βάσεις ακόμα και μετά από την απιστία συνήθως δεν οδηγείται στο χωρισμό. Αυτό που προκαλεί την ρήξη είναι όταν η απιστία είναι επαναλαμβανόμενη και μόνο ο ένας προσπαθεί να σώσει τη σχέση, ενώ ο άπιστος δείχνει να… μην καταλαβαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ