Quantcast

http://picasion.com/

Ναι στην ψήφο στα 17 από Τζιτζικώστα

ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Θετικός στην παροχή δυνατότητας ψήφου στους πολίτες από την ηλικία των 17 ετών είναι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μάλιστα επισημαίνει πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία στο νέο εκλογικό νόμο για τη μείωση του
αριθμού των βουλευτών σε 200 και για το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της χώρας. Σε συνέντευξή του (FM100) και κληθείς να σχολιάσει το νέο εκλογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, είπε ότι χάνεται μια τεράστια ευκαιρία για να «σπάσουν» επιτέλους οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες αλλά και για να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών από τους 300 που είναι σήμερα σε 200.

«Θεωρώ ότι ένας νέος στα 17 είναι πλέον ώριμος, μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να επιλέξει τι θα ψηφίσει. Δε νομίζω ότι το όριο ηλικίας είναι το πρόβλημα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ερωτηθείς για τη μείωση του ορίου ηλικίας των εκλογέων και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε με το νέο εκλογικό νόμο μια τεράστια ευκαιρία να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Διότι οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες ενισχύουν τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή στην πολιτική νέων ανθρώπων, μη προβεβλημένων και υποψηφίων, οι οποίοι δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να υποστηρίξουν πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες. Θα έπρεπε να μην υπάρχει εκλογική περιφέρεια στη χώρα με πάνω από 7 – 8 έδρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ