Quantcast

http://picasion.com/

Αυτές είναι οι 10 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα!

Της Ξένιας - Μαρίας Παπαναστασίου
(Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MS.c.)
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η λέξη «κυτταρίτιδα» κυριαρχεί σε πολλές γυναικείες συζητήσεις, καθώς παρουσιάζεται σε όλους τους σωματότυπους, ανεξαρτήτως κιλών. Μήπως τελικά η διατροφή μας παίζει

σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της; Και επειδή τα... «Περί... Διατροφής» στη Βέροια έχουν τον ειδικό τους, η διαιτολόγος - διατροφολόγος Ξένια-Μαρία Παπαναστασίου μας μαρτυρά τις 10 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.

1. Νερό
Αν και δεν είναι τρόφιμο, το νερό φαίνεται να είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό στη μείωση εμφάνισης της κυτταρίτιδας. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, είναι ένα υγιές δέρμα. Τα λιποκύτταρα γίνονται πιο εμφανή κάτω από ένα αφυδατωμένο δέρμα. Γίνεται κατανοητό πως η επαρκής κατανάλωση νερού καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της όψης των προβληματικών περιοχών. Μπορεί επίσης οι ευεργετικές επιδράσεις της ενυδάτωσης να γίνουν εμφανής με την κατανάλωση λαχανικών και φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά όπως, το πεπόνι, τα σταφύλια, οι ντομάτες, τα φυλλώδη λαχανικά και τα αγγούρια. Όχι μόνο προμηθεύουν με τα απαραίτητα υγρά αλλά περιέχουν επίσης πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και χαμηλή θερμιδική αξία, η οποία μπορεί να περιορίσει το σχηματισμό του λίπους.

2. Απαραίτητα λιπαρά οξέα
Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα θεωρούνται απαραίτητα για να βελτιωθεί/μειωθεί η εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά πρέπει να ληφθούν από τα τρόφιμα. Πιστεύεται ότι τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και ως εκ τούτου την κυκλοφορία, οδηγώντας σε μειωμένη εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Καλές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων αποτελούν: ο σολομός, οι σαρδέλες, το ελαιόλαδο και τα καρύδια. Τα ω-6 λιπαρά οξέα βρίσκονται σε τροφές όπως ο ηλιόσπορος, το ηλιέλαιο και τα φασόλια σόγιας.

3. Τα ακόρεστα λίπη
Μονο-και πολυακόρεστα λίπη έχουν δειχθεί ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία του δέρματος. Με την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα είδη λιπών, η υγεία του δέρματός σας μπορεί να βελτιωθεί, μειώνοντας την όψη της κυτταρίτιδας. Καλές πηγές μονο-και πολυακόρεστων λιπών αποτελούν οι ξηροί καρποί και οι διάφοροι σπόροι, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και τα ψάρια.

4. Άπαχες πρωτεΐνες
Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του κορεσμού, με αποτέλεσμα να μπορείτε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μικρότερη συσσώρευση των λιποκυττάρων σε προβληματικές περιοχές μειώνοντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη βοηθά επίσης στο «χτίσιμο» των μυών, που μπορεί να βοηθήσει και να δώσει μια πιο ήπια εμφάνιση για τις πληγείσες περιοχές. Καλές πηγές είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, το άπαχο κρέας και το κοτόπουλο χωρίς πέτσα.

5. Δημητριακά ολικής άλεσης
Τα δημητριακά ολικής άλεσης παρέχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες στη διατροφή μας. Μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες είναι ευεργετική και για τη διαχείριση βάρους. Μπορεί επίσης να ωφελήσει την υγεία του δέρματος χάρη στα υγιή λίπη που βρίσκονται στους σπόρους. Για να αυξήσετε την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως σας, επιλέξτε ποικιλίες του ψωμιού και δημητριακών ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και ζυμαρικά, και δοκιμάστε τρόφιμα, όπως η κινόα.

6. Φρούτα
Τα φρούτα είναι απαραίτητα σε κάθε υγιεινή διατροφή διότι παρέχουν μια σειρά από πολύτιμες βιταμίνες και φυτικές ίνες. Τα περισσότερα φρούτα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, καθιστώντας τα ιδανικά για την απώλεια βάρους και βελτίωση της κυτταρίτιδας. Έχει προταθεί από ορισμένες πηγές ότι οι μπανάνες και η παπάγια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη της κυτταρίτιδας, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο. Τα cranberries και άλλα μούρα μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

7. Λαχανικά
Επίσης με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρά και θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες, τα λαχανικά είναι ιδανικά για τη διαχείριση βάρους. Τα σπαράγγια αποτελούν μεγάλο βοήθημα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα τους σε φολικό οξύ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το φολικό οξύ βοηθά στη σταθεροποίηση της διάθεσης και μειώνει τα επίπεδα του άγχους, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει έμμεσα την αποθήκευση λίπους στο σώμα.

8. Λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν επίσης να είναι ευεργετικά για τα άτομα με κυτταρίτιδα ή εκείνους που προσπαθούν να αποτρέψουν την εμφάνιση της, βοηθώντας στην «οικοδόμηση» των μυών και στην ενίσχυση των υπαρχόντων κυττάρων. Καλές πηγές αποτελούν τα όσπρια, τα φασόλια και τα μπιζέλια, το κινόα, και το πλιγούρι.

9. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C
Η υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα κολλαγόνου, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στους συνδετικούς ιστούς του σώματος. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τους ιστούς και να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Καλές πηγές βιταμίνης C αποτελούν τα φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα μούρα, οι φράουλες και ο ανανάς.

10. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι ή το σγουρό λάχανο περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως λουτεΐνη. Η ουσία αυτή μπορεί να αυξήσει την ενυδάτωση του δέρματος και ελαστικότητα και με αυτόν τον τρόπο να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Στο διαιτολογικό - διατροφολογικό γραφείο «Περί... Διατροφής» της Ξένιας - Μαρίας Παπαναστασίου θα δημιουργήσετε μαζί ένα πρόγραμμα διατροφής, κατάλληλο για τις δικές σας γεύσεις και συνήθειες και το πρόγραμμά σας, έτσι ώστε χαρείτε και γευστικά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.


Για λίγες μέρες ακόμα, έως και το τέλος του Ιουλίου, το Περί... Διατροφής» προσφέρει: Για το μηνιαίο πακέτο διατροφής (4 ολοκληρωμένες συνεδρίες με διατροφή και ανάλυση σύστασης σώματος), άλλη 1 εβδομάδα ΔΩΡΟ!!!
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 23310 72773.



Ξένια - Μαρία Παπαναστασίου
MSc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Εληάς 2, Βέροια
τηλ. 2331072773


Εξατομικευμένη Διαιτολογική Υποστήριξη και Διατροφική Εκπαίδευση για ενήλικες και παιδιά.

Υπηρεσίες:
Διατροφική υποστήριξη & εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για:
- Ρύθμιση σωματικού βάρους (απώλεια &πρόσληψη)
- Παθολογικές καταστάσεις (π.χ. καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, χοληστερόλη, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές, ενδοκρινολογικές & μεταβολικές διαταραχές)
- Παχυσαρκία
- Εγκυμοσύνη - Θηλασμός
- Αθλητές - Ασκούμενους
- Aνάλυση σύστασης σώματος και έγκαιρη ανίχνευση καρδιαγγειακού κινδύνου χρησιμοποιώντας την επιστημονικά πιστοποιημένη αρχή της Ανάλυσης Βιο-Εμπέδησης.
- Αξιολόγηση λιπώδους & άλιπης μάζας σώματος
- Συνολική ενυδάτωση οργανισμού & Ενδοκυττάριο - Εξωκυττάριο υγρό
- Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR)

Γιατί δε μιλάμε μόνο Περί... Διατροφής αλλά για τρόπο ζωής!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ