Quantcast

http://picasion.com/

Για το ρόλο του στη σειρά «The Durrells» μιλάει ο Καραμίχος!

Έφυγε από την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρο μιας καριέρας στο εξωτερικό και λίγα χρόνια αργότερα θα εμφανιστεί στο ριμέικ του «ΜπενΧουρ», ενώ έχει ένα βασικό ρόλο στην ξένη σειρά «The Durrells», που μας ταξιδεύει στην Κέρκυρα του 1935. Ο Βεροιώτης ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος μιλά σε πρόσφατη συνέντευξη του για το πώς προέκυψε η επαφή για να πάρει το ρόλο
αλλά και ποιος είναι ο ήρωας που υποδύεται. «Πέρυσι έκανα γυρίσματα για το «Μπεν Χουρ» στην Ιταλία, όπου συνεργάστηκα με τον Τζέιμς Κόσμο, με τον οποίο διατηρήσαμε πολύ καλή επαφή και μετά το τέλος των γυρισμάτων. Όταν του ζήτησαν να συμμετέχει στη σειρά «The Durrells», σκέφτηκε ότι θα ήμουν πολύ καλός για το ρόλο του Θεόδωρου Στεφανίδη. Με πρότεινε στις casting directors κι αυτές ήρθαν σε επαφή με τον μάνατζερ μου στην Αμερική και του ζήτησαν να κάνω δοκιμαστικό για το συγκεκριμένο ρόλο. Αργότερα ήθελαν να με ξαναδούν, οπότε έγραψα ξανά την ακρόαση, αφού έκανα μια συνέντευξη με το σκηνοθέτη της σειράς. Και εγένετο το θαύμα!»

Ο Θεόδωρος Στεφανίδης είναι, ως μέντορας του Τζέραλντ Ντάρελ, πολύ διαβασμένος αλλά και πολύ μοναχικός. Αναζήτησε κάποια στοιχεία για τη ζωή του;

«Ναι, φυσικά. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι ένας συγκερασμός του σεναριακού και του αληθινού Στεφανίδη»



Οι δυο τους μαζί εξερευνούν τη φύση ατό νησί. Τι θυμάται από τις σκηνές αυτές;

«Η συνεργασία με τον υπερταλαντούχο Μάιλο Πάρκερ στο ρόλο του Τζέρι ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η απλότητα και το βάθος που διαθέτει υποκριτικά αυτό το παιδί είναι σπάνια! Ως εκ τούτου, οι σκηνές στη φύση προέκυψαν χωρίς καμία προσπάθεια και επιτήδευση. Απλώς μοιραστήκαμε την αγάπη μας για τα ζώα και τη ζωή σαν δυο καλοί φίλοι. Ποτέ δεν προσπάθησα να το παίξω μεγάλος κι ο Μάιλο μικρός»



Με ποιο τρόπο βοηθά ο Στεφανίδης τους Ντάρελς να προσαρμοστούν στην Κέρκυρα του 1935;

«Τους στηρίζει συναισθηματικά, καθώς τους αποδέχεται χωρίς να τους κρίνει ως ξένο στοιχείο, όπως έκαναν άλλοι συμπολίτες του. Και, επιπλέον, ήταν παρών σε οποιαδήποτε χαρά ή αγωνία της οικογένειας κάποιες φορές αξιοποιώντας τον επιστημονικό του ρόλο ως γιατρός και βιολόγος και άλλες ως δικηγόρος ή ποιητής. Στη σειρά θα δείτε ότι, ουσιαστικά, ο Στεφανίδης και βοηθούν τους Ντάρελς και όταν εκείνοι έχουν ανάγκη από κάποιον να τους «ξελασπώσει» και όταν απλώς θέλουν να κάνουν ένα ωραίο πάρτι!», λέει στο 7 μέρες Tv.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ