Quantcast

http://picasion.com/

Ψηφίστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΜΕΝ, ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΔΕ
Το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Βέροιας 2016-2019 παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας. Την παρουσίαση ανέλαβαν οι κυρίες Γεωργιάδου και Κατσαβουνίδου, Διευθύντρια και Προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού του δήμου, όπου με μια ολιγόλεπτη παρουσίαση έκαναν μια περίληψη των 277 σελίδων του σχεδίου.
Τα μέτρα του σχεδίου καλύπτουν όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του Δήμου, αφορούν στις υποδομές και στις τοπικές επενδύσεις, καθώς και στη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας των Ο.Τ.Α., μεριμνώντας για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες. 
Το σχέδιο αναφέρεται στις κοινωνικές δομές, τον πολιτισμό, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και άλλα και υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρόντων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

Χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως «έκθεση ιδεών» από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, μεταξύ αυτών και από τον Χρήστο Κούτρα, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως ένα τέτοιο σχέδιο θα ήταν πολύ ωραίο σε μια χώρα της Σκανδιναβίας. «Ωραίο θα ήταν για κάποια άλλη χώρα, Σκανδιναβική για παράδειγμα. Στο δήμο μας θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον άξονα 3, την εύρεση θέσεων εργασίας και την απασχόληση. Ας αφήσουμε τα προγράμματα και τα οράματα και να επικεντρωθούμε σε προγράμματα επενδύσεων που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Ωραίο είναι αυτό σαν έκθεση ιδεών αλλά θα πρέπει να δούμε ποιο θα αφήσουμε και ποιο θα κρατήσουμε», ενέφερε ο κ. Κούτρας που παρόλα αυτά ψήφισε υπέρ. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ