Quantcast

http://picasion.com/

Άρης Αλμπέρης: Ο Ημαθιώτης μαθητής που σάρωσε στις Πανελλαδικές μιλάει για την επιτυχία του

Ο Άρης Αλμπέρης είναι ο νεαρός μαθητής από την Ημαθία, που με τα 19.527 μόρια που κατάφερε να συγκεντρώσει, αναδείχθηκε πρώτος μεταξύ των υποψηφίων προσανατολισμού θετικών σπουδών από όλα τα Λύκεια του νομού. Με 2 20άρια, ένα 19,9 και ένα 17,8, σάρωσε βαθμολογικά και πέτυχε το στόχο του. Ποιος είναι αυτός; Ο «Βεροιώτης» επικοινώνησε με το νεαρό μαθητή, έμαθε το στόχο του, το μελλοντικό του πλάνο και φυσικά το αιώνιο ερώτημα... Πως τα κατάφερε; Υπάρχει τελικά μυστικό για την επιτυχία; 

Άρη καλησπέρα και συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Καταρχήν πως αισθάνεσαι μετά από αυτήν;Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά καλά αλλά πιο πολύ είμαι ευχαριστημένος επειδή κατάφερα να αποδώσω ακριβώς αυτό που μπορούσα... βέβαια ανυπομονώ και για αυτά που έρχονται.
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;
Χμ... κανονικά το μυστικό της επιτυχίας είναι να μην το αποκαλύπτεις αλλά για να προσγειωθούμε... Θεωρώ πως πέρα από τη σκληρή δουλειά και την οργάνωση που τέτοιοι στόχοι απαιτούν, στοιχεία όπως η συγκέντρωση, η ψυχραιμία και η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητα τόσο κατά την διάρκεια της χρονιάς όσο και την στιγμή της εξέτασης.
Ποια επιστήμη θα ακολουθήσεις;
Ο στόχος μου ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρος και αυτός ήταν μια θέση στην ιατρική.
Σε φοβίζει η ανεργία στην Ελλάδα; Το γεγονός ότι με το πτυχίο σου ίσως να μην καταφέρεις να βρεις δουλειά;
Πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο αν και ανήκω σε μια ομάδα που αναγκαστικά θέτει μακροπρόθεσμους στόχους, καθώς σε 10 χρόνια από τώρα τα πράγματα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά... Βέβαια αν εξελιχθούν τόσο άσχημα δεν με τρομάζει και η ιδέα να σταδιοδρόμησω στο εξωτερικό.
Πόσες ώρες καθημερινά διάβαζες;
Πάντα διάβαζα αρκετά αλλά ειδικά στην Γ' Λυκείου και όταν θέτεις τέτοιους στόχους, το διάβασμα γίνεται η ρουτίνα σου.

Άρη, σε ευχαριστούμε πολύ και πάντα επιτυχίες σε κάθε στόχο στη ζωή σου!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ