Ο σεφ του «Βεροιώτη» προτείνει: Κολοκυθάκια γεμιστά

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αδειάζουμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι και τα αλατίζουμε. Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε τον κιμά, το ρύζι, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια όχι όμως μέχρι επάνω (γιατί θα φουσκώσει το ρύζι). Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, 2 πιάτα(για να μην ανέβουν τα κολοκυθάκια κατά το βράσιμο), νερό ίσα να σκεπαστούν και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά(καλό είναι πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα) με τον χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από τα κολοκυθάκια μας. Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ξαναδίνω μια βράση ανακινώντας την. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια είτε ολόκληρα, είτε σε φέτες περιχύνοντας με τη σάλτσα τους και πουδράροντας με λίγο άνηθο.

ΥΛΙΚΑ: 10 μέτρια κολοκυθάκια

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1/2 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ξερό ή 10 φύλλα φρέσκο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

2 αυγά

2 λεμόνια( τον χυμό)



Αλάτι, πιπέρι