Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολωνία - Πορτογαλία: Πάμε ταμείο με Πολωνία!

Πολωνία εναντίον Πορτογαλίας απόψε στις 22:00, στην αναμέτρηση με την οποία ξεκινά η προημιτελική φάση του Euro 2016 και το Betarades.gr αναλύει για εσάς το σπουδαίο αυτό παιχνίδι, ενώ σας δίνει και το προγνωστικό που ξεχωρίζει για το πάμε στοίχημα. Μεγάλες στιγμές ζει η Πολωνία, που για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει στην προημιτελική φάση του Euro. Μιλάμε ήδη για μια υπέρβαση για τους Πολωνούς, οι οποίοι ήταν απ’ τις πιο σοβαρές παρουσίες της φάσης των ομίλων, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Στους «16» συναντήθηκαν με την Ελβετία και κυριάρχησαν στα πρώτα 45 λεπτά, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το δίκαιο 1-0. Στο δεύτερο μέρος άρχισαν σιγά-σιγά να βγάζουν κούραση και να χάνουν μέτρα, δέχτηκαν ασφυκτική πίεση απ’ τους Ελβετούς και εντέλει ισοφαρίστηκαν με το απίθανο γκολ του Σακίρι στο 82’. Λίγα πράγματα στην παράταση, και εκεί οι Πολωνοί ήταν κατώτεροι, αποδείχτηκαν όμως πιο ψύχραιμοι στα πέναλτι, όπου ευστόχησαν σε όλα!Στον έβδομο ουρανό άπαντες, μίλησαν για ιστορική επιτυχία, ωστόσο η όρεξη τους μόλις άνοιξε. Απέναντι τους έρχεται η Πορτογαλία, η οποία σε καμία περίπτωση μέχρι στιγμής δεν τρομάζει και δίνει κάθε δικαίωμα στους Πολωνούς να ελπίζουν σε πρόκριση. Οι παίκτες του Άνταμ Ναβάλκα έχουν δείξει ότι διαθέτουν πολλές φυσικές δυνάμεις, είναι μία ομάδα που βασίζεται στην ομοιογένεια και τη συνολική δουλειά, διαθέτει παίκτες με ποιότητα απ’ τη μέση και μπροστά, όπου ξεχωρίζουν οι Μπλαζικόφσκι, Γκροζίτσκι και Μίλικ. Δεν έχει σκοράρει ακόμη ο Λεβαντόφσκι, που γενικά είναι μακριά απ’ τις φάσεις, με τον Ναβάλκα να κάνει παράπονα για την αντιμετώπιση του απ’ τους διαιτητές. Extreme makeover έκανε ο Φερνάντο Σάντος στην Πορτογαλία και την οδήγησε στα προημιτελικά. Παρέταξε ενδεκάδα με τρεις αλλαγές στο ματς των «16» κόντρα στην Κροατία, όλες με ανασταλτικές βλέψεις, οι δύο εκ των οποίων στην τετράδα της άμυνας (Σέντρικ και Φόντε αντί των Βιεϊρίνια και Ρ. Καρβάλιο αντίστοιχα). Έκανε «ματ» με τη χρησιμοποίηση του Άντριεν Σίλβα στο μαρκάρισμα του Μόντριτς, οι Σέντρικ και Φόντε «έδεσαν» την άμυνα και έτσι οι Κροάτες δεν απείλησαν παρά ελάχιστα στα 90 λεπτά. Ήταν με διαφορά το χειρότερο ματς του Euro, το πιο δίκαιο θα ήταν να κριθεί στα πέναλτι, ωστόσο μια αντεπίθεση των Πορτογάλων στο 117’ έφερε τον Κουαρέσμα φάτσα με το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του και ενώ νωρίτερα η Κροατία είχε δοκάρι.

«Τρελά» πανηγύρια απ’ όλους τους Ίβηρες, οι οποίοι παίζουν υπό πίεση απ’ την αρχή του τουρνουά, καθώς πολλοί περιμένουν να φτάσουν μέχρι το τέρμα. Η Πορτογαλία είναι η μοναδική ομάδα των προημιτελικών που δεν έχει κερδίσει ακόμη σε 90λεπτο, μετράει 4/4 ισοπαλίες, οι δύο εκ των οποίων χωρίς γκολ. «Δεν βλέπω ομοιότητες με την Ελλάδα. Παίξαμε τέσσερα ματς και δεν παίξαμε ποδόσφαιρο συγκρίσιμο με αυτό της Ελλάδας. Κάναμε καλά ματς, προσφέραμε καλό θέαμα απέναντι στην Ουγγαρία με πολλά γκολ, αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι σε όλα τα παιχνίδια», είπε ο Νάνι, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εθνική μας.

Στοιχηματικά, θα πάμε με την πρόκριση της Πολωνίας, καθώς οι Πολωνοί μας πείθουν περισσότερο από τους Πορτογάλους, οι οποίοι έχουν, σε γενικές γραμμές, απογοητεύσει στη φετινή διοργάνωση. 

Πρόκριση Πολωνίας, λοιπόν, σε απόδοση 2.50.

Το βίντεο με την ανάλυση του αγώνα Πολωνία – Πορτογαλία:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ