Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αλέφαντος»: «Οι βαθμολογίες των ποδοσφαιριστών της Βέροιας (ΜΕΡΟΣ Β')

Τι έγινε μάγκες; Απ' ότι μου είπαν εδώ στο «Βεροιώτη», αυτοί που κοιτάνε τα στατιστικά, η ανάρτησή μου λένε χτύπησε κόκκινο, όσον αφορά τις βαθμολογίες των ποδοσφαιριστών της «Βασίλισσας». Πάμε τώρα στο δεύτερο μέρος της κριτικής μου, απέναντι σ' αυτούς που διέπρεψαν και σε αυτούς που αντί για τόπι, χτυπούσαν φραπέδες στην Ιπποκράτους. Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου και άκου προσεκτικά τον Άρχοντα.
Τώρα που το θυμήθηκα για εσένα που με βρίζεις όλη μέρα στο facebook... Ρε μάγκα τι ζόρι τραβάς με την πάρτι μου; Αν δεν με γουστάρεις πολύ απλά μην με διαβάζεις. Σε υποχρέωσεις κανείς να μπεις στην ανάρτησή μου; Και επειδή είμαι πολύ ευγενικός λόγω των ημερών, άντε γεια ρε άμπαλε! Πάμε τώρα στα δικά μας. Έχουμε και λέμε: 

ΕΝΤΖΕΓΚΕΛΕ 4: Ξεκίνησε ως βασικός το πρωτάθλημα πραγματοποιώντας θετικές εμφανίσεις. Από εκεί και πέρα κατηφόρα. Στο δεύτερο γύρο αρκετά μέτριος! Θα μπορούσε να προσφέρει πιο πολλά, αν και θεωρώ πως στο τέλος τα παράτησε...

ΒΕΡΓΩΝΗΣ 6: Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για τον Τσακ Νόρρις. Όργωνε στο κέντρο, μάρκαρε, έκοβε, έδινε λύσεις. Βέβαια, η δημιουργία είναι μια λέξη άγνωστη στο λεξικό του. Ο σοβαρός τραυματισμός του τον πέταξε νοκ άουτ. Κρίμα για το παλικάρι που έχει τυραννηθεί πολύ με τους τραυματισμούς. Θεωρώ πως αν τη νέα χρονιά είναι υγιείς, έχει ακόμα να προσφέρει πολλά.
ΣΙΟΝΤΗΣ 6: Τι με κοιτάς ρε Estef; Εξαράκι σου έβαλα, μην έχει και παράπονο. Αν και επιθετικά δεν το κατέχει το άθλημα, ήταν εργάτης στον αγωνιστικό χώρο. Αποτελεί ένα πολυεργαλείο για κάθε προπονητή. Είχε μια σχετικά γεμάτη σεζόν και αγωνίστηκε με αρκετή επιτυχία σε όποια θέση και αν κλήθηκε να παίξει. Το πρόβλημά του είναι επιθετικό. Ένα σουτ βρε αδελφέ σου ζητούσα όλη την χρονιά και δεν μου το έκανες! Ήμαρτον!

ΑΡΤΣΕ 7: Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά έχει ένα βασικό ελάττωμα. Αδικεί τον εαυτό του. Έχει τεχνική κατάρτιση, έχει σωστή πρώτη πάσα, πατάει περιοχή, αλλά δεν βγάζει τον ηγέτη που κρύβει μέσα του. Βγάλε ρε εσύ λίγο την αλητεία. Ποδοσφαιριστής είσαι, γίνε λίγο τέρας! Αφού το κατέχεις το τόπι κάνε το κάτι παραπάνω... Ο «Αλέφας» σου προτείνει κάτσε 10 ώρες στο YouTube και δες βιντεάκια με Μαραντόνα. Όλοι σας και μόνος μου! Μόλις τα δεις αυτά τα χαρακτηριστικά, γίνε σφουγγάρι και βάλτα μέσα σου!

ΜΠΑΛΑΦΑΣ 7: Το παιδί αυτό είναι ήρεμη δύναμη. Τον έχεις στο κέντρο και νιώθεις σιγουριά ρε παιδάκι μου. Θα αποτελούσε μαζί με τον Βεργώνη, το δίδυμο των αμυντικών χαφ, όμως η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς και αυτός τραυματίστηκε σοβαρά με ρήξη χιαστών, βγαίνοντας νοκ άουτ πριν καλά καλά αρχίσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να μείνει, γιατί είναι λίρα 100 στο κέντρο. 
ΜΠΑΤΙΟΝ 4: Ματαιότητα! Δεν πρόσφερε πολλά πράγματα, ούτε καν άφησε την σφραγίδα του στη Βέροια. Θεωρώ πως δίκαια φλέρταρε μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Θα φύγει και δεν θα θυμάμαι ούτε μια ματσάρα που έκανε. Το μοναδικό που θα θυμάμαι απ' αυτόν είναι το show που έδωσε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν έφαγε την κόκκινη.
ΙΜΠΡΑΪΜ 3: Ήρθε στην ομάδα για να δώσει το κάτι παραπάνω. Τελικά έδωσε τίποτα στο παρακάτω. Πήρε ευκαιρίες, αλλά ήταν τσαπατσούλης. Κλο, κλο, κλο και από αυγό τίποτα. Δυνατό παιδί προσπάθησε, αλλά μυρωδιάς από μπάλα. Δίκαια πήρε τον π@ύλο! 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 4: Γεωργιάδη επειδή κάποτε έπαιξες στον ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει ότι αυτόματα έχει γράψει και ιστορία. Σε καμία περίπτωση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Μια ζωή στον ασβέστη να κάνει μια μικρή κούρσα για να πάρει το αράουτ. Χωρίς ουσία στο παιχνίδι του. Πες μου ρε φίλε, πόσα γκολ έβαλες στο πρωτάθλημα; Είσαι μεσοεπιθετικός, τι έκανες στην επίθεση; Κρίμα γιατί όταν πρωτοξεκίνησε ήταν καλό ταλέντο, αλλά όπως πολλοί στην Ελλάδα, έμεινε για πάντα ταλέντο.

ΓΙΟΥΣΟΥΦ 5: Αυτόν τον παίκτη τον πίστευα, γιατί τον είχα δει στον Εργοτέλη. Ήρθε σαν αντικαταστάτης του Μπεν αλλά και μόνο αυτή η σύγκριση είναι ιεροσυλία. Γρήγορος, μπουκαδόρος, αλλά από τελική προσπάθεια, λίγα πράγματα. Ταλαιπωρήθηκε βέβαια τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Είχε να προσφέρει πολλά περισσότερα, αλλά δεν τα κατάφερε. Κρίμα, γιατί είναι καλός παίκτης!

ΑΜΠΝΤΟΥΝ 3: Η μεγάλη απογοήτευση. Ήρθε να γίνει ο ηγέτης της Βέροιας και αυτός κοιτούσε πως θα μαλώσει με τον έναν ή με τον άλλο. Ξεκινήσε δυνατά, παστέλωσε λίγα γκολάκια και μετά το χάος. Νομίζω από τον Νοέμβριο ήταν ήδη ψυχολογικά εκτός ομάδας. Κρίμα γιατί δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για να έρθει και δεν γύρισε πίσω με τις εμφανίσεις του, ούτε τα μισά. Ποια μισά; Ούτε το ένα - τέταρτο! Είναι παικταρά, όλοι το γνωρίζουν, αλλά ο χαρακτήρας του είναι που του έκανε ζημιά στην καριέρα του.

ΜΕΡΕΜΠΑΣΒΙΛΙ 4: Ο Γεωργιανός το γνωρίζει καλά το τόπι. Της μιλάει της μπάλας και αυτή τον ακούει. Έχει κάτι το πληθωρικό μέσα του και αν έβρισκε χημεία με την ομάδα θα βοηθούσε πολύ. Και αυτός αδίκεισαι τον εαυτό του, γιατί τσάμπα έχασε μια δημιουργική χρονιά. Πάντως, όσες φορές τον είδα, κατάλαβα ότι έχει ιδιαίτερη τεχνική και εκρηκτικότητα. Καλός ποδοσφαιριστής, αλλά με προβληματίζει που δεν στέριωσε πουθενά. Ούτε ΟΦΗ, ούτε Βέροια, ούτε Λεβαδειακό. Τυχαίο;

ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ 6: Ήρθε τον Γενάρη και αμέσως έγινε ενδεκαδάτος. Άψογη τεχνική κατάρτιση και πνευμόνια πολλά. Μου άρεζε γιατί πατούσε περιοχή και είχε ποδοσφαιρικό θράσσος. Δεν έκανε υπερβολές στο παιχνίδι του και μοίραζε μπαλιές. Αν είχε ξεκινήσει από την αρχή του πρωταθλήματος στη Βέροια, θα βλέπαμε έναν διαφορετικό Ανάκογλου. Αλλά όταν έρχεσαι στα μισά του πρωταθλήματος είναι πολύ δύσκολο να εγκληματιστείς αμέσως. Πολύ καλός και αξίζει η διοίκηση να προσπαθήσει να τον κρατήσει και για του χρόνου. 
ΜΑΓΙΕΦΣΚΙ 8: Η μεγάλη μου καψούρα. Το παιδί αυτό που έχει παίξει και Αγγλία δείχνει πως είναι με διαφορά ο καλύτερος στη Βέροια. Πολύ καλά χτυπήματα στις στημένες φάσεις και πληθωρικός στο κέντρο. Στην αρχή του πρωταθλήματος έδειχνε λίγο χαμένος, αλλά στην πορεία πήρε πρωτοβουλίες, ανέβασε την απόδοσή του και εξελίχτηκε σε παίκτη - βαρόμετρο για την ομάδα του. Τον γούσταρα όταν τον έβλεπα στο κέντρο γιατί φαινόταν ηγέτης. Δεν μασούσε και είχε συνέχεια στο μυαλό του πως θα σκοράρει. Μεγάλο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή να σκέφτεται συνέχεια πως θα τρυπήσει τα δίχτυα!
ΝΑΖΛΙΔΗΣ 6: Για τον Ναζλίδη έχουν ακουστεί πολλά. Είναι ο παίκτης που δίχασε την εξέδρα. Έχει τεχνική, καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά λίγο αργός, τόσο ώστε να χάνει τις φάσεις. Έβαλε πέντε γκολάκια, αλλά βαθμούς στη Βέροια δεν έφερε πολλούς. Έχασε πολλές ευκαιρίες και αν ήταν λίγο πιο δουλευταράς στην προπόνηση, θεωρώ πως θα είχε βάλει τα διπλάσια τέρματα. Το λέω και το ξαναλέω, η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του γηπέδου. Αν εκεί δεν δουλέψεις σκληρά, τα γκολ από μόνα τους δεν θα έρθουν ποτέ!
ΚΟΛΑ 5: Κλασικό φορ περιοχής, βαρύ κορμί και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Αλλά τι να το κάνεις όταν δεν σκοράρει. Κάποια στιγμή βρήκε τα πατήματα του και άρχισε να σκοράρει, αλλά δυστυχώς δεν είχε διάρκεια. 

ΚΑΪΚΟΥΤ 2: Και το 2 που έβαλα είναι πάρα πολύ. Με λίγα λόγια όσες φορές και αν αγωνίστηκε ήταν κακός! Πήρε ευκαιρίες αλλά τι να το κάνεις. Το καράβι έγερνε πότε δεξιά και πότε αριστερά. Μεγάλη απογοήτευση. Και το χειρότερο είναι ότι φαινόταν ξένο σώμα με την υπόλοιπη ομάδα. Μ' αρέσει που μου το φέρανε από την Κέρκυρα για παικταρά... Για τις Βαρβάρες καλός είναι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ