Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αλέφαντος»: «Οι βαθμολογίες των ποδοσφαιριστών της Βέροιας (ΜΕΡΟΣ Α')

Το σχετικό αφιέρωμα, το είδα στην αθλητική εφημερίδα «Κερκίδα» και το ζήλεψα πολύ. Είπα και εγώ να κάνω την δική μου ακτινογραφία, ξεχωριστά σε κάθε παίκτη της Βέροιας. Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου και επικεντρώσου στην ανάλυσή μου. Τα πάντα όλα από τον «Αλέφα». Ποιοι τα πήγαν καλά και ποιοι είναι για... «αντίο ζωή» το έργο, με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Φούντα και την Ελένη Χατζηαργύρη;
Ποιοι το τίμησαν το μεροκάματο και ποιοι ήταν «παιδική χαρά»; Εδώ τα πάντα όλα και με βαθμολογίες (με άριστα το 10). Άραξε μεγάλε, πάρε κατσαβίδι και βίδωσε τα καλά μέσα στο μυαλό σου, αυτά που θα σου πει ο άρχοντας. Έχουμε και λέμε:
ΚΑΝΤΙΜΟΙΡΗΣ 6: Ο «Τερματομοίρης» είχε θετική παρουσία. Τα πήγε καλά και είχε πολλές αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Έκανε βέβαια και λάθη που στοίχισαν βαθμούς. Βοήθησε τη «Βασίλισσα» και αν δεν είχε τους μικροτραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, θα είχε κάνει εξαιρετική χρονιά. Αυτό που με φοβίσει πλέον πάνω του είναι η ηλικία του. Του χρόνου θα έχει ένα ακόμα ποδοσφαιρικό έτος στην πλάτη του. Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, έχει αλλά δυο - τρια χρονάκια καλά στην Super League!

ΛΟΠΕΖ 5: Ο Ισπανός έπαιξε 16 παιχνίδια και ήταν σχετικά καλός. Καμία σχέση βέβαια με εκείνον τον Λόπεζ που είχαμε γνωρίσει πριν από τρία χρόνια. Τον θυμάμαι τότε να πιάνει τα άπιαστα. Ειδικά, ένα παιχνίδι μέσα στον Λεβαδειακό, πω ρε μάγκα μου είχε κατεβάσει ρολά. Έχει άλλοθι ότι αντιμετώπισε και αυτός τραυματισμούς. Κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το αν μπορεί του χρόνου να κρατηθεί σε κορυφαίο επίπεδο.

ΝΕΤΟ 5: Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε πολύ κ@υλωμένος το πρωτάθλημα. Δεν θα ξεχάσω το παιχνίδι με την ΑΕΚ που όργωνε όλο το γήπεδο και μάλιστα είχε παστελώσει και γκολάκι. Σταδιακά η απόδοσή του έπεφτε. Δεν ξέρω κατά πόσο τον επηρέασαν οι φήμες περί επιστροφής του στον Άρη, αλλά στο δεύτερο γύρο ήταν μέτριος, για αυτόν τον λόγο και αγωνίστηκε κυρίως ως αλλαγή. Ξέρει μπαλίτσα, είναι γρήγορος, αλλά και η ποδοσφαιρική σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ και κανέναν!

Ρ. ΜΠΡΑΒΟ 4: Ήρθε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αγωνίστηκε κυρίως ως στόπερ, αλλά και ως αριστερός οπισθοφύλακας και πρόσφερε πολλά με την μεγάλη εμπειρία του. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν είναι ο παλιός Ραούλ Μπράβο που θαυμάσαμε στην Ρεαλ, στον Ολυμπιακό, αλλά και στη Βέροια. Νομίζω πως πρέπει να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και να ασχοληθεί με την προπονητική. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
ΜΑΛΟΝ 5: Το παλικάρι αυτό δεν ξέρει πολύ μπάλα, αλλά είναι εργάτης. Πληρώνεται για πέντε και σου παίζει για οκτώ. Το τιμάει το μεροκάματο και γράφει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Δεν έχει την σέντρα, ούτε την διείσδυση. Σε γενικές γραμμές κάλυψε με επιτυχία την δεξιά πλευρά της άμυνας, αλλά επιθετικά μαμ, κακά και νάνι. Ρε εσύ Ιταλέ πάτα και καμιά περιοχή. Δεν κάνει «τζιζ»
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 7: Ήρθε από τον Π.Α.Ο.Κ. με τη μορφή δανεισμού και τα πήγε καλά. Τον γουστάρω τον μικρό, γιατί έχει ποδοσφαιρικό στύλ. Με το αριστερό κάνει έρωτα στην μπάλα και έχει το γλίστρημα. Απλά δεν έχει δουλέψει καθόλου στον τομέα σέντρα. Αν θέλει να κάνει καριέρα, θα πρέπει να βάλει τον κ@λο του κάτω και να δουλέψει. Δεν είναι δυνατόν ρε Γιαννούλη, να μην μπορείς να κάνεις σέντρα ξυράφι. Αμυντικά καλός, αλλά χρειάζεται λίγο ενδυνάμωση. Ένα φου να τον κάνεις θα πέσει κάτω. Γιαννούλη, βελτίωσε τρία πραγματάκια και θα κάνεις παπάδες στο μέλλον. Ενδυνάμωση σώματος, δουλειά στις σέντρες και απλό παιχνίδι. Δεν είσαι και ο Ρομπέρτο Κάρλος να μου κάνεις τσαλιμάκια! Ο Γιαννούλης είσαι και πρέπει να καταλάβεις ότι το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. Δυο κινήσεις και σέντρα. Α! και τώρα που το θυμήθηκα κάνε και κανένα καλό σουτ απ' έξω από την περιοχή! Ακόμα περιμένω να δω το αριστερό σου πόδι να κλωτσάει προς την εστία.
ΝΑΣΤΟΣ 3: Τίποτα, λίγα πράγματα. Ήρθε στην ομάδα με σκοπό να προσφέρει εμπειρία, αλλά τελικά δεν πρόσφερε τίποτα. Με 7 συμμετοχές που πας ρε Νάστο; Ήρθε το ποδοσφαιρικό σου τέλος δεν το βλέπεις; Αποσύρσου με αξιοπρέπεια, γιατί έκανες μια σπουδαία καριέρα σ' αυτές τις ομάδες που έπαιξες.

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ 6: Αυτό το παιδί με προβλημάτισε πολύ. Πήρε αρκετό χρόνο δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία και μαχητικότητα στις προσπάθειές του. Ωστόσο, λόγω της απειρίας του, λόγω ότι είναι λίγο επιπόλαιος, δεν έμπνεε σιγουριά στα μετόπισθεν. Σε καμία περίπτωση αυτός ο παίκτης δεν μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ. Θέλει πολύ δουλειά και πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει σ' αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Αν φτάσει ποτέ βέβαια... που δύσκολο το βλέπω! Πάντως έχει περιθόρια εξέλιξης, στο χέρι του είναι!

ΜΑΡΑΓΚΟΣ 7: Ο Στελάκης  είχε μια πολύ καλή χρονιά. Αποτέλεσε τον βασικό κεντρικό αμυντικό στα περισσότερα ματς της «Βασίλισσας» στο φετινό πρωτάθλημα και τα πήγε αρκετά καλά. Θα συμφωνήσω με την «Κερκίδα» που έγραψε: Διακρίθηκε για το πάθος και το δυναμικό του παιχνίδι. Ανέλαβε δύσκολους αντιπάλους, με τους οποίους έδωσε μάχες, βγαίνοντας άλλες φορές κερδισμένος και άλλες χαμένος. Σίγουρα υπήρξαν και κάποιες όχι και τόσο καλές εμφανίσεις όπου υπέπεσε σε λάθη». Το μόνο που με φοβίζει πάνω του είναι η εφησυχασμός του. Γύρισε στην πόλη του και νιώθω πως ενδεχομένως να μείνει στάσιμος. Δεν μου δείχνει πως έχει φιλοδοξίες και αυτό είναι κακό για έναν ποδοσφαιριστή. Ακόμα και τώρα πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του ότι αξίζει κάτι παραπάνω και να δουλέψει σκληρά. Στελάκι σου έβαλα 7, αν και κανονικά είσαι για 6 και αυτό γιατί όλοι οι Βεροιώτες είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί σου. Το καλοκαίρι φτύσε αίμα στην προετοιμασία και δεν θα χάσεις. Ο φίλος σου ο «Αλέφας» σε συμβουλεύει... Κάνε προετοιμασία αλά Ρόκι Μπαλπμόα στην Ρωσία και γίνε του χρόνου η πρώτη φίρμα. Είσαι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, μην συνταξιοδοτηθείς στα 28 σου.

ΟΣΤΟΪΤΣ 6: Ο Σέρβος ήταν καλός και δυναμικός. Άξια πήρε το μεροκάματό του. Έκανε και λάθη, αλλά η γενική εικόνα του ήταν καλή. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, έχει πρόβλημα στο ένας με έναν, ειδικά αν ο αντίπαλος επιθετικός είναι γρήγορος. Καλό παιδί και καλός χαρακτήρας. Μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα στην καριέρα του...

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ