Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέες ταυτότητες για όλους τους Έλληνες πολίτες

ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μια σημαντική αλλαγή αναμένεται τους επόμενους μήνες στις αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες αλλάζουν για όλους τους Ελληνες από το 2017. Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ,
έτσι ώστε η χρήση τους να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες. Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις στη δημόσια τηλεόραση για το θέμα είχε τονίσει ότι: «Πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο, που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα. Επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες».
Οι πολίτες θα κληθούν να καταβάλλουν παράβολο κόστους περίπου 10 ευρώ για την απόκτηση των νέων εγγράφων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το συνολικό κόστος θα αγγίξει τα 80.000.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ