Quantcast

http://picasion.com/

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις...
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 2 έως τις 8 Απριλίου, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr). Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και θα αφορούν τους ποικίλους τρόπους που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα βιβλία.

Δράσεις για παιδιά
Εγγραφές από Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σάββατο 2 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Φως – Η απόλαυση να διαβάζεις μέσα στο σκοτάδι

Με τη βοήθεια ενός φακού διαβάζουμε στο σκοτάδι, το βιβλίο της Isol «Νοτούρνο – Συνταγές για όνειρα». Κατόπιν με τη βοήθεια της αντίστοιχης κάρτας και με φακούς θα διαβάζει το κάθε παιδί το βιβλίο του στο σκοτάδι. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά από 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 4 Απριλίου, 9.30-10.30 το πρωί
Θέα – Όταν το ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο

Ένα βιβλίο έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ. Στο βιβλίο «H ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», γνωρίζουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και παίζουμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με τα βιβλία που διαλέξαμε. Για νηπιαγωγεία. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 5 Απριλίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
Συλλογή – Η ποίηση στη βιβλιοθήκη

Οι συλλογές παιχνιδιών που πια έχουν μεγαλώσει, σώζουν τον ήρωα της ιστορίας στο βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα». Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος που αυτή μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία. Από μια συλλογή λέξεων από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν ποιήματα που να περιέχουν αυτές τις λέξεις. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά από 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 5 Απριλίου, 5.30-6.30 το απόγευμα
Θέα – Όταν το ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο

Ένα βιβλίο έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ. Στο βιβλίο «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», γνωρίζουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και παίζουμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με τα βιβλία που διαλέξαμε. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 6 Απριλίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
Κλίμακα – Μικραίνοντας και μεγαλώνοντας μέσα στα βιβλία

Η πτήση που μας προσφέρει το βιβλίο του Peter Sis «Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» είναι η αφετηρία για ένα ταξίδι από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο. Η εικονογράφηση μας βοηθάει να τοποθετούμαστε μέσα στο χώρο της αφήγησης, είτε ως νάνοι είτε ως γίγαντες. Διαβάζουμε το βιβλίο και κατόπιν τα παιδιά αναπαριστούν τη ζωή τους και τη ζωή του Σαιντ Εξυπερύ ως μια κλίμακα. Με την Ιωάννα Φωτιάδου. Για παιδιά από 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 6 Απριλίου, 5.30-6.30 το απόγευμα
Υλικά – Τα εικαστικά στη βιβλιοθήκη

Διαβάζουμε Το βιβλίο της Samantha Friedman «Ο κήπος του Ματίς» και κατόπιν τα παιδιά σε ένα εργαστήριο κολάζ με χαρτιά, ακολουθούν τη διαδρομή που ο ζωγράφος Ματίς ακολούθησε για να φτάσει στα διάσημα έργα του κολάζ. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά από 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 7 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Θέα – Όταν το ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο
Ένα βιβλίο έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ. Στο βιβλίο «H ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», γνωρίζουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και παίζουμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με τα βιβλία που διαλέξαμε. Για τάξη Β’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 7 Απριλίου, 11.00-12.30 το πρωί
Συλλογή – Η ποίηση στη βιβλιοθήκη

Οι συλλογές παιχνιδιών που πια έχουν μεγαλώσει, σώζουν τον ήρωα της ιστορίας στο βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα». Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος που αυτή μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία. Από μια συλλογή λέξεων από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν ποιήματα που να περιέχουν αυτές τις λέξεις. Για τάξη ΣΤ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 8 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί
Μαγεία – Οι ιστορίες στην οθόνη

Ένα μεγάλο μέρος της παιδικής λογοτεχνίας έχει μεταφερθεί στην οθόνη. Στη βιβλιοθήκη γίνεται μια παρουσίαση βιβλίων που έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες και προβάλλεται η ταινία «Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέντ» που αναφέρεται στο βιβλίο του Frank Viva «H μικρή Σάρλοτ, σκηνοθέτις». Για τάξη Γ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ