Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ΕΠΑΛ Βέροιας επισκέφθηκε το ΚΠΕ Καστοριάς και την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Η περιβαλλοντική ομάδα «Μεσόγειος, ο παράδεισος που ζω», του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Βέροιας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς. Εκεί μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης του τομέα καθώς και οι συνοδοί τους: • ενημερώθηκαν θεωρητικά για τη λίμνη της Καστοριάς...
και τη σημασία της, μέσω μιας πολύ δυναμικής θεωρητικής παρουσίασης • ακολούθησαν το ημερήσιο πρόγραμμα του Κ.Π.Ε., το οποίο αποτελούνταν από βιωματικά παιχνίδια, επιτόπια επίσκεψη στη λίμνη με συγκεκριμένες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια.• πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ενυδρείο της πόλης, γνωρίζοντας τα περισσότερα ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας μας.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν πολύ τους υπευθύνους και μέλη του Κ.Π.Ε. Καστοριάς για την ξενάγηση, τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες αλλά και για τη φιλοξενία τους. 


Διδακτική επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. Α.Ε.)

Ο τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Βέροιας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. (Λαχαναγορά - Κρεαταγορά). Εκεί μαθητές των ειδικοτήτων Φυτικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα καθώς και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν για:

• τον σκοπό λειτουργίας της αγοράς, που είναι η επωφελέστερη για την παραγωγή και την κατανάλωση, διακίνηση-εμπορία οπωροκηπευτικών και κρέατος με διασφάλιση της ποιότητας και υγιεινής κατάστασης των διακινούμενων προϊόντων.

• τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, χωρίς να μεταβάλλεται ο χαρακτήρας της ως εταιρεία που ασκεί δραστηριότητα κοινής ωφέλειας.

• τους τακτικούς ελέγχους που διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο όσον αφορά την υγιεινή, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων, όσο και τη νομιμότητα λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της αγοράς.

• τους πελάτες που εξυπηρετεί όλης της Βορείου Ελλάδας αλλά και από τις γύρω βαλκανικές χώρες, οι οποίοι θεωρούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα και τα προτιμούν.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν πολύ τους γεωπόνους κ. Χαμπίδη και κ. Καλέμο πρωτίστως για την πρόσκλησή τους στον τομέα μας αλλά και για την ξενάγηση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ