Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ευρεία σύσκεψη αγροτών πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων πολλών αγροτικών μπλόκων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6/2 στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» στη Βέροια. Τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής Πανελλαδικής σύσκεψης στην Νίκαια της Λάρισας, συγκάλεσε η «Πρωτοβουλία Αγροτών», ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από μπλόκα της Ημαθίας, των Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Βελβεντού, Πέλλας... Αιτωλοακαρνανίας, Μαλγάρων, καθώς και από Νησέλι, ενώ αγρότες από την Λακωνία και Κρήτη τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη μέσω skype.
Έπειτα από το καλωσόρισμα και την εισήγηση του συντονιστή της «Πρωτοβουλίας» Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, τοποθετήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των μπλόκων, όπου και ακούστηκαν διάφορες απόψεις, όπως το να συνομιλήσουν οι αγρότες με την Τρόικα που ήταν και η πιο ακραία.
Κοινή συνισταμένη και αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν ότι πρέπει αυτήν την ώρα να επικρατήσει η καθολική ενότητα όλων των αγροτών και των μπλόκων και οι αγρότες να μην κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, τα οποία και συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των κεντρικών μπλόκων και των οργανώσεων.

Αίσθηση προκάλεσαν δυο γυναίκες από την Καστοριά, που συγκίνησαν τους παρευρισκομένους με τον συναισθηματικό τρόπο που τοποθετήθηκαν, καθώς και ο γνωστός συνδικαλιστής των Μαλγάρων Χ. Ανεσίδης, που με το δικό του γλαφυρό τρόπο, έδωσε το σύνθημα όπως και οι υπόλοιποι ότι αύριο στην μεγάλη σύσκεψη της Νίκαιας θα πάνε όλοι με έναν σκοπό, την ενότητα και τον συντονισμό όλων των μπλόκων Πανελλαδικά. «Δεν κάνουμε πίσω συντονιζόμαστε κλιμακώνουμε τον αγώνα ενωμένοι γιατί τα προβλήματα είναι κοινά» είπε ο Τ. Χαλκιδης ενώ ο Π. Μεσσαλάς από το μπλόκο Νησελίου μίλησε για ακόμη μεγαλύτερη πίεση και κλιμάκωση με επ' αόριστο κλείσιμο των δρόμων ώσπου να πάρει τα μέτρα πίσω η κυβέρνηση. Τέλος, ο Τ. Λιολιόπουλος είπε ότι πρέπει να συγκληθούν οι απόψεις των άλλων μπλόκων με αυτές της Νίκαιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ