Quantcast

http://picasion.com/

Οικονομική ενίσχυση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Και ξαφνικά μια καμπάνια υποστήριξης, άλλαξε το σχολείο. Για μια βδομάδα μαζί με τα φώτα της βιβλιοθήκης άναψαν τα φώτα της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.
Στο σχολείο μας ξαφνικά σταμάτησαν οι γκρίνιες του διαλείμματος όλα τα παιδιά από τα πρωτάκια μέχρι τα παιδιά της έκτης ήθελαν να προσφέρουν με κάθε τρόπο στο παζάρι. Άλλα παιδιά έφερναν βιβλία προς πώληση κι άλλα ήθελαν να ψωνίσουν. 
Κι εκεί όλοι μαζί άρχισαν να συνεισφέρουν...
με το δικό τους διαφορετικό τρόπο την όποια βοήθεια μπορούσαν. Διακριτικές και κάποιες μαμάδες που βοήθησαν στη διακόσμηση της αίθουσας. Η Βάσω έριχνε τις ιδέες, η Μαρία ζωγράφισε την αφίσα μας. Ο Αντώνης έφτιαξε πολλούς σελιδοδείκτες. Η Ειρήνη βραχιολάκια και όλη η πρώτη τάξη σελιδοδείκτες με την κυρία τους. Μόλις χτυπούσε το κουδούνι ο Θανάσης με τη Μαρία τρέχοντας στο πόστο τους να ξεκλειδώσουν και να βάλουν το κουτί που χρησιμοποιούσαν για ταμείο στη θέση του Η Στ΄ τάξη χωρισμένοι σε ομάδες ο καθείς στο πόστο του κι όλοι μαζί αποδείχτηκαν τόσο αποφασισμένοι και συνεπείς στην ευθύνη που ανέλαβαν. Την τελευταία μέρα έγιναν και εκπτώσεις κι όλα αυτά με μια φυσικότητα και ηρεμία. Για μια βδομάδα άλλαξε η σχολική ζωή, απόκτησε ένα στόχο. Στα διαλείμματα τα παιδιά έπιαναν τα βιβλία τα ξεφύλλιζαν και ταυτόχρονα τα αξιολογούσαν. Τα πρωτάκια συλλάβιζαν τους τίτλους και έκλειναν τις αγορές της επόμενης μέρας. Με μεγάλη χαρά συλλάβιζαν την ετικέτα «αγορασμένο» Προσθέσεις, αφαιρέσεις με τα ρέστα και τον απολογισμό έδιναν και έπαιρναν. Όλη η γνώση που πήραν από το σχολείο χρήσιμη εκεί μπροστά τους… Έτσι κάπως το παζάρι μας τελείωσε. Η ικανοποίηση έκδηλη στα πρόσωπα των παιδιών καθώς πολλά βιβλία πουλήθηκαν κι επίσης η δική μας βιβλιοθήκη ενισχύθηκε με αρκετά βιβλία. Τελικά το ποσό των 300 ευρώ παραδόθηκε με περηφάνια στην Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη την Παρασκευή από τον Νίκο τον πρόεδρο της τάξης. Αυτά ήταν τα μετρήσιμα του απολογισμού, τα άλλα έμειναν στην καρδιά μας σαν εμπειρία. Ακόμα ακούω στα αυτιά μου την πρόταση ενός μπόμπιρα της δευτέρας «Μ΄ άρεσε το παζάρι κυρία να ανταλλάξουμε παιχνίδια!» Θα δούμε παιδιά! Θα δούμε!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ