Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού η φετινή μουσική παράσταση του Κέντρου Μέριμνας

Μια μεγάλη μουσική παράσταση ετοιμάζει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ, σε συνεργασία με την Π.Ε. Ημαθίας και με τη στήριξη της ΚΕΠΑ και ΚΑΠΑ Βέροιας. Στη φετινή παράσταση, τα παιδιά του Κέντρου θα συνοδεύει η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ θα είναι αφιερωμένη στη μουσική του συνθέτη Γιώργου Μουζάκη. Με αφορμή την παράσταση...
οι διοργανωτές προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου στον χώρο του Κέντρου Μέριμνας. 
«Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει πάντα για φιλανθρωπικό σκοπό και χωρίς αντίτιμο, ενώ είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται πόλη δίχως θάλασσα. Δέχτηκαν αμέσως και με πολλή συγκίνηση να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Σκοπός μας είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζουμε στο κοινό κάτι διαφορετικό, όχι μια αναμασημένη εκδήλωση. Τα παιδιά μας κάθε χρονιά ξεκλειδώνουν και συμμετέχουν όλο και περισσότερο στην παράσταση που ανεβάζουμε», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου και Εθελόντρια Διευθύντρια, Μελίνα Μιχαηλίδου - Δαμιανίδου.
Η Ναυσικά Νεστοροπούλου, εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, ανέφερε: «Η Π.Ε. Ημαθίας είναι πάντα κοντά σε τέτοιες δράσεις και είναι πρόθυμη να βοηθήσει συλλόγους, ειδικά σαν τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων, με τέτοιο σκοπό και τόσο καλή οργάνωση. Ο νομός μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο από πλευρά εκδηλώσεων και χαιρόμαστε που συμμετέχουμε».
Καλή επιτυχία ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης, λέγοντας παράλληλα πως «Η βοήθεια του δήμου Βέροιας και η συνεργασία με τον Κέντρο Μέριμνας και με κάθε ανάλογο σύλλογο είναι πάντα δεδομένη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη συνεργασία».

Είμαι σίγουρος πως αυτή τη παράσταση θα είναι εξίσου καλή και ακόμα πιο επιτυχημένη από τις προηγούμενες. Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού είναι εξαιρετική, όπως και οι εκδηλώσεις του ΚΕΜΑΕΔ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς.
Το λόγο στη συνέχεια πήραν η μουσικός Ελένη Αναγνώστου και η χορογράφος Μελίνα Παπαδοπούλου, που κάθε χρόνο αφιερώνουν ατελείωτες ώρες σε πρόβες με τα παιδιά της Μέριμνας, ώστε να είναι έτοιμα και σίγουρα για τον εαυτό τους όταν θα ανέβουν στη σκηνή.
«Φέτος, αποφασίσαμε μια διαφορετική προσέγγιση, καλώντας την καλύτερη μπάντα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Οι τραγουδιστές διαθέτουν μια πολύ καλή τεχνική, σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα και δέχτηκαν την πρόταση με πολλή συγκίνηση. Μάλιστα, όλοι οι συντελεστές ζήτησαν να ξεναγηθούν στην περιοχή μας και ειδικά στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας, δείχνοντας έτσι πόσο γνωρίζουν και τιμούν τον τόπο μας. Φέτος, δε θα παρέμβουμε πολύ στο βασικό μέρος, για να μην αλλοιώσουμε το αποτέλεσμα. Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει πιο ελεύθερα αυτή τη φορά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθεί ο Ζάχος Μουζάκης, προς τιμήν του πατέρα του», ανέφερε η Ελένη Αναγνώστου.
«Τα παιδιά για μια ακόμη χρονιά έχουν μεγάλο ενθουσιασμό. Θα υπάρχουν αρκετά αυτοσχεδιαστικά σημεία, θα βγουν μόνα τους στη σκηνή και θα τα πάνε υπέροχα! Κάθε χρόνο η συμμετοχή τους είναι και πιο ξεκλειδωμένη», είπε η Μελίνα Παπαδοπούλου.
Το Κέντρο Μέριμνας, θα πραγματοποιήσει και ένα bazaar χριστουγεννιάτικων χειροτεχνημάτων στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015. Στη δημιουργία των χειροτεχνημάτων αλλά και στη διακόσμηση και το στήσιμο της όλης εκδήλωσης, συνέβαλε η διακοσμήτρια κ. Απλακίδου. 
«Η συμμετοχή των παιδιών της Μέριμνας στη δημιουργία των αντικειμένων του bazaar, έστω και μικρή, τους προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό. Πρόκειται για αντικείμενα πολύ προσεγμένα, όπως άλλωστε αρμόζει στη Μέριμνα. Δεδομένου ότι δε θα υπάρχει αντίτιμο στην παράσταση, περιμένουμε τον κόσμο να ενισχύσει τη Μέριμνα με το bazaar», ανέφερε η κ. Απλακίδου, που παρουσίασε και ένα μικρό μόνο δείγμα από τα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα που θα προσφερθούν στο bazaar.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ