Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κόλλησαν στο μηδέν Βέροια και Ηρακλής

Η Βέροια παρέμεινε χωρίς νίκη εντός έδρας και μετά το τέλος της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, «κολλώντας» στο 0-0 με τον Ηρακλή στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Με ελάχιστες καλές στιγμές στο 90λεπτο ολοκληρώθηκε το 90λεπτο για τις δύο ομάδες. Η Βέροια του Γιώργου Γεωργιάδη παρέμεινε η μόνη ομάδα, μαζί με τον Πανθρακικό, στη Σούπερ Λίγκα που ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει «τρίποντο» στο «σπίτι» της. Έτσι η ομάδα της Ημαθίας ανέβηκε στους 13 βαθμούς, με το 0-0 με τον Ηρακλή για την 11η αγωνιστική, με τον Ηρακλή να φτάνει τους 11. Λίγες υπήρξαν οι ευκαιρίες των δύο αντιπάλων και δεν αποτέλεσε έκπληξη το τελικό αποτέλεσμα. Το ματς παρακολούθησαν φίλοι και της Βέροιας και του Ηρακλή.
Πώς έπαιξαν
Ο Γιώργος Γεωργιάδης διάλεξε για τη Βέροια σύστημα 4-3-3 με τον Λόπεζ βασικό τερματοφύλακα, τον Νέτο δεξί μπακ, αριστερό τον Γιαννούλη και δίδυμο στόπερ τούς Όστοϊτς και Ετζενγκέλε. Άρτσε, Μαραγκός και Μαγέφσκι αποτέλεσαν την τριάδα των χαφ της ομάδας της Ημαθίας, με τους Ναζλίδη, Καϊκούτ και Μερεμπασβίλι να είναι η τριάδα μπροστά. Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε για τον Ηρακλή σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χουάντερσον βασικό γκολκίπερ, δεξί τον Μπουκουβάλα, αριστερό τον Σαραμαντά και στο κέντρο άμυνας τούς Μπαρτολίνι και Καρασαλίδη. Ιντζόγλου και Μακρής αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ των Θεσσαλονικέων, με τον Βέλλιο να παίζει μοναδικός προωθημένος. Κυριακίδης, Ρομάνο και Τσιλιανίδης αποτέλεσαν τα στηρίγματά τους.

Καλύτερη η Βέροια, δίχως ουσία

Η Βέροια επιχείρησε εξ αρχής να εκμεταλλευτεί την έδρα της, να επιβάλει τον ρυθμό της και να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το αβαντάζ και την ώθηση για τη νίκη. Τίποτε απ΄ αυτά δεν συνέβη, με τον Ηρακλή να είναι καλός αμυντικά και τον γκολκίπερ του Χουάντερσον πολύ σταθερός όπως στη φάση του 17΄ με το μακρινό, σκαστό, σουτ του Μαγέφσκι. Νωρίτερα ο «Γηραιός» είχε μία στιγμή με τον Βέλλιο, ο οποίος έκανε την περίτεχνη ενέργεια με το τακουνάκι για να στρώσει την μπάλα μα το πλασέ του ήταν αδύναμο. Οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν ως το 30΄ κι από εκεί ως το 45λεπτο τίποτε δεν απείλησε το 0-0. Συνολικά οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή (55%-45%), καλύτερη κυκλοφορία, πίεση, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκαν τα στοιχεία αυτά.

Σκάκι και… ισοπαλία

Γεωργιάδης και Παπαδόπουλος προσπάθησαν με τις αλλαγές τους, τις οποίες άρχισαν νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο, να επηρεάσουν το παιχνίδι. Ουσιαστικά δεν το έκαναν, κατάφεραν, όμως, να μην αλλοιώσουν το προφίλ των ομάδων τους. Ο Αμπντούν έδωσε ώθηση επιθετικά στη Βέροια, ο «Γηραιός» συνέχισε να στηρίζεται στο στόχο της μη ήττας και το τελικό 0-0 λογίζεται ως φυσική συνέπεια των πραγμάτων. Στο 68΄ ο Νέτο δοκίμασε πάλι τα αντανακλαστικά του Χουάντερσον που αντέδρασε με επάρκεια, με τον Βέλλιο στο 86΄ να προσπαθεί με γυριστό σουτ να νικήσει τον Λόπεζ με την προσπάθειά του να φεύγει άουτ. Τακτικά και οι δύο ομάδες ήταν άρτιες, όμως έλειψε από αμφότερες το κάτι περισσότερο που θα οδηγούσε στο γκολ και στη νίκη.

Οι συνθέσεις

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης / 4-3-3): Λόπεζ – Νέτο, Όστοϊτς, Ετζενγκέλε, Γιαννούλης – Άρτσε (81΄ Κόλα), Μαραγκός, Μαγέφσκι – Ναζλίδης, Καϊκούτ (62΄ Γιουσούφ), Μερεμπασβίλι (46΄ Αμπντούν)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος / 4-2-3-1): Χουάντερσον – Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς – Ιντζόγλου, Μακρής (68΄ Ζιαμπάρης) – Κυριακίδης (46΄ Μπουλούτ), Ρομάνο, Τσιλιανίδης (77΄ Πασάς) – Βέλλιος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ