Quantcast

http://picasion.com/

Έρχεται ο Νίκος Ζιώγαλας για συναυλία στην Ημαθία!

Την Ημαθία πρόκειται να επισκεφθεί την παραμονή Χριστουγέννων ο Νίκος Ζιώγαλας, για μια και μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιήσει στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στηθεί στο Πλατύ. Η Αστερούπολη για 4η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει τις πύλες της και μεταμορφώνει τον πεζόδρομο του Πλατέος σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό. Καθημερινά και για οκτώ ημέρες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος...
διοργανώσει δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, ο Βεροιώτης τραγουδιστής Νίκος Ζιώγαλας θα εμφανιστεί μαζί με τους «OntheRoad» για την καθιερωμένη μεγάλη συναυλία του οκταημέρου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Ο πεζόδρομος Πλατέος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν και φέτος να δουν ξωτικά ξυλοπόδαρους, να επισκεφτούν σπιτάκια συλλόγων, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, να ακούσουν μουσική στις συναυλίες που διοργανώνονται, να γράψουν γράμμα στον Αι - Βασίλη, να ασχοληθούν με ζαχαροπλαστική, να παρακολουθήσουν δρώμενα που παρουσιάζουν πολιτιστικοί σύλλογοι, να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές ή να ακούσουν παραμύθια των Χριστουγέννων καθώς και να παρακολουθήσουν παραστάσεις με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους. 

Και φυσικά για μια ακόμη χρονιά στην Αστερούπολη την τελευταία ημέρα θα υπάρχει το παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού.
Και πολλά-πολλά ακόμη, εκπλήξεις που σας περιμένουν για όλο το διάστημα λειτουργίας της Αστερούπολης.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015
Για μια ακόμη χρονιά η Αστερούπολη συνδυάζει το άνοιγμά της με μια γιορτή, με το άναμμα της φωτιάς. Σκοπός του εθίμου είναι, κατά την παράδοση, «η φωτιά να ζεστάνει το νεογέννητο Χριστό». Περαστικοί και γνωστοί σταματούν για ένα κέρασμα και για ένα κρασί ή τσίπουρο.
Η φωτιά θα ανάψει στη μεγάλη πλατεία, μπροστά από τις εργατικές κατοικίες Πλατέος στις 6 το απόγευμα.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015
- Κάλαντα με την παιδική χορωδία της Αστερούπολης (ώρα 17:00)
- Άναμμα χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αστερούπολης / χαιρετισμός & καλωσόρισμα (ώρα 17:30)
- Παιδική μουσική παράσταση (ώρα 18:00)
- Συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα και τους «OntheRoad» (ώρα 19:00)

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015
- Θεατρική παράσταση από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου (ώρα 18:30)
- Γλέντι, χορός και μουσική από τον dj της Αστερούπολης (ώρα 19:30)

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015
- Θεατρική παράσταση από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού (ώρα 17:30)
- Τα Ξωτικά Ξυλοπόδαροι έρχονται στην Αστερούπολη για να την πασπαλίσουν με ζάχαρη, να μοιράσουν καραμέλες και να φτιάξουν μια πολύ διασκεδαστική ατμόσφαιρα για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους!!!(ώρα 18:30)
- Συναυλία με τους Γιάννη Αθανασιάδη (μπουζούκι), Πόλυ Βουλτσιούδη (τραγούδι), Παύλο Ιωάννου (τύμπανα), Δημήτρη Λαζαρίδη (πλήκτρα) και Παναγιώτη Λαζαρίδη (κιθάρα) (ώρα 19:30)

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015
- Επίδειξη καράτε από τον αθλητικό σύλλογο καράτε Πλατέος / προπονητές: Τσακμακίδου Όλγα & Ξανθόπουλος Χρήστος (ώρα 18:00)
- Τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς» και του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί» (παιδικό και εφηβικό) παρελαύνουν χορεύοντας όλο τον πεζόδρομο με τελικό σταθμό την κεντρική σκηνή της Αστερούπολης (ώρα 18:45)
- Αναβίωση του εθίμου του Καβουρμά μπροστά στο περίπτερο του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί», με νόστιμους μεζέδες, άφθονο κρασί και γλέντι. Λύρα θα παίξει ο Χρήστος Παναγιωτίδης και νταούλι ο Κώστας Τσαγκαλίδης (ώρα 20:00)

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015
- Η Αστερούπολη φιλοξενεί τα Ρουγκάτσια, ένα από τα ωραιότερα έθιμα του Ρουμλουκιού. Φουστανελοφόροι με σπαθιά θα διασχίσουν τον πεζόδρομο του Πλατέος, υπό τους ήχους του ζουρνά καταλήγοντας στην κεντρική σκηνή.
Μαζί τους τα παιδικά χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Φιλανθρωπικός – Πολιτιστικός σύλλογος Μακρυγιάλου «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», Λαογραφικός Όμιλος Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ», Πολιτιστικός Σύλλογος Καμποχωρίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»(Ρουγκάτσια& παιδικό) (ώρα 18:00)
- Παραδοσιακό γλέντι με τα Χάλκινα της Γουμένισσας – ορχήστρα Αργύρη Μάντζιου (ώρα 19:30)

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015
- Παραδοσιακό Καππαδοκικό Ελληνικό γλέντι με ζωντανή μουσική & παραδοσιακά εδέσματα, από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ» (ώρα 18:30)

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015
- Η Αστερούπολη φιλοξενεί τις Χορωδίες (παιδική & ενηλίκων) της Μελίκης (ώρα 18:00)
- Λαϊκό Γλέντι με μουσικό σχήμα της περιοχής μας – με τους Δούκα Βασίλη, Θεοδώρου Γεωργία, Κοζίδη Μάκη, Μάντζιο Αργύρη, Μπενίσκο Δημήτρη, Σιτσάνη Γιώργο (ώρα 19:00)

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015
- Για μια ακόμη χρονιά οι μικροί φίλοι της Αστερούπολης θα κληθούν να ανακαλύψουν τον χαμένο Θησαυρό. Το «Παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού» ξεκινά στις 5 το απόγευμα.
- Παρουσίαση του δρώμενου του Αγίου Βασιλείου / αναβίωση εθίμου «Προσκύνημα στον Αη-Βασίλη από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ» (ώρα 19:00)
- Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην Αστερούπολη. Ξέφρενο γλέντι με μουσική από τον dj της Αστερούπολης.

* Καθημερινά στα σπιτάκια του συλλόγου «Η Αστερούπολη» οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν: να στείλουν γράμμα στον Αι-Βασίλη από το σπιτάκι του Ταχυδρομείου, να κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να ασχοληθούν με ζαχαροπλαστική, ενώ θα υπάρχει ζωγραφική προσώπου και ανάγνωση παραμυθιών.
* Στο σπιτάκι του Αι-Βασίλη θα μπορείτε να φωτογραφηθείτε ενώ στις 25 Δεκεμβρίου ο Αι-Βασίλης θα μοιράσει δώρα στους μικρούς του φίλους.
(οι προαναφερόμενες δράσεις προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ από την Αστερούπολη)

* Σε όλη τη διάρκεια του οκταημέρου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν στο λούνα-παρκ με παιχνίδια, μίνι-καρουζέλ, κλπ.

* Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού μέχρι την Πέμπτη 30/12 στο σπιτάκι της υποδοχής.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό της Αστερούποληςδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος «Η Αστερούπολη». Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 2012, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Πεζόδρομο Πλατέος.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ