Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Απόψε στο Στράτφορντ»: Επεισοδιακή και υπέροχη η κωμική... τραγωδία που παρουσίασε το ΔΗΠΕΘΕ

Η παράσταση έπρεπε να αρέσει. Ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για τους ηθοποιούς, που έπαιζαν, αν όχι τη ζωή τους, την καριέρα τους! Όχι, οι ηθοποιοί δεν προσπαθούσαν να διασκεδάσουν το κοινό της Βέροιας... Αυτό το κέρδισαν από το πρώτο λεπτό που εμφανίστηκαν στη σκηνή. Η παράσταση που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας από το ΔΗΠΕΘΕ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, δεν ήταν αυτή που είχαν ετοιμάσει. Ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια να παίξουν όσο καλύτερα μπορούσαν...
το έργο που τους δόθηκε τελευταία στιγμή από τον Δούκα, για τα γενέθλια της ερωμένης του.
Το έργο ενός πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, ενός... Σαίξπηρ! Έπρεπε λοιπόν πάση θυσία να αρέσει στον Δούκα αλλιώς δε θα ξανάπαιζαν ποτέ στο θέατρο και η εξορία ήταν δεδομένη!

Μια εκπληκτική κωμωδία με ευτράπελα, με το λιτό και ευφάνταστο σκηνικό που έδινε την ευκαιρία στον θεατή να ζήσει και την αγωνία των ηθοποιών στα παρασκήνια και που το τρανταχτό γέλιο των θεατών ερχόταν αποκλειστικά και μόνο από τις υπέροχες ερμηνείες, καθώς το έργο ήταν δραματικό!
Ο θίασος αφού ολοκλήρωσε κακήν κακώς την παράσταση, πλησίασε στο κοινό για την υπόκλιση και το χειροκρότημα που θα έκρινε το μέλλον τους. Που σταματάει η παράσταση και που αρχίζει η πραγματικότητα; Πάντως το χειροκρότημα του Βεροιώτικου κοινού έδειξε πόσο άρεσε η παράσταση... και πως σίγουρα θα θέλαμε να δούμε αυτό το εκπληκτικό καστ στο μέλλον!
Από τις λίγες φορές μάλιστα που το κοινό τόσο ενθουσιασμένο, ανέβηκε στη σκηνή «αγκαλιάζοντας» τους ηθοποιούς, επιβραβεύοντάς τους γι' αυτό που είδαν. Μας άρεσε, γελάσαμε, περάσαμε όμορφα!
















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ