Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άμεση κάλυψη του «κρατήρα» στο εργοτάξιο του βρεφονηπιακού ζητούν οι κάτοικοι της Κυψέλης

ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ - ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας έφτασαν οι κάτοικοι της Κυψέλης, με αφορμή το έργο της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 και έμεινε στα θεμέλια, λόγω νομικού κωλύματος. Στο σημείο του έργου αυτή τη στιγμή έχει μείνει μια μεγάλη «τάφρος»... που σύμφωνα με τους κατοίκους αποτελεί εστία μόλυνσης, με λιμνάζοντα νερά, σκουπίδια και ποντίκια, ενώ υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, καθώς τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί έχουν καταστραφεί σε πολλά σημεία και δεν επαρκούν. Με 72 υπογραφές οι κάτοικοι της Κυψέλης κατέθεσαν εισηγητικό σημείωμα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας την άμεση 
διαμόρφωση του χώρου στην προτέρα μορφή. «Δεν πρόκειται απλά για λακούβα αλλά για έναν κρατήρα που το μήκος του φτάνει τα 3 και 4 μέτρα. Ζητάμε από το δήμο την άμεση κάλυψη του σημείου, καθώς έτσι όπως είναι εδώ και περίπου 8 χρόνια, αποτελεί εστία μόλυνσης και κινδύνου για τα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής, μιας και ο εν λόγω χώρος έχει γίνει κατοικία φιδιών και ποντικών. Δεν πιστεύουμε πως είναι μεγάλος ο προϋπολογισμός να έρθουν τα φορτηγά να καλύψουν την τρύπα», ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής. 
«Δε μας ενδιαφέρει το έργο αυτή τη στιγμή όσο η κάλυψη της τρύπας και η ασφάλεια των κατοίκων», είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της Κυψέλης. Ο δήμαρχος με τη σειρά του προέτρεψε τους κατοίκους δώσουν μια πίστωση χρόνου καθώς όπως είπε: «Είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο έργο. Δώστε μια πίστωση χρόνου. Να δούμε σε ποια σημεία χωλαίνουν τα μέτρα ασφαλείας, να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού. Για εμάς δεν είναι τίποτα να έρθουν τα συνεργεία να κλείσουν την τρύπα αλλά θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο προς όφελος των πολιτών και η σύμβαση τρέχει ακόμα. Έγιναν κάποια λάθη και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Είμαστε στα δικαστήρια». 
Πρότεινε στη συνέχεια δυο εναλλακτικές λύσεις. Ή με έξοδα του δήμου να καλυφθεί το σημείο μέχρι την επιφάνεια ή με λίγη υπομονή να ολοκληρωθεί το έργο με τη χρηματοδότηση.
Η πρόταση του Δημάρχου υπερψηφίστηκε και σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Τεχνικών κ. Λαζαρίδη, αύριο κιόλας θα μεταβεί συνεργείο στο σημείο για να ελέγξουν την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ