Quantcast

http://picasion.com/

Γέμισαν με ψαλίδες τα σπίτια στη Βέροια! Πως φεύγουν;

Αυτά τα μακρόστενα, καφέ έντομα, οι γνωστές σε όλους μας ψαλίδες, έκαναν την εμφάνισή τους αυτές τις μέρες σε έντονο βαθμό και στη Βέροια και μάλιστα σε μπαλκόνια και σπίτια ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Τα σιχαμένα αυτά έντομα με τη δαγκάνα στην ουρά, εμφανίζονται την Άνοιξη ή αρχές Φθινοπώρου και η πρώτη επαφή μαζί τους γίνεται συνήθως όταν πάμε να μαζέψουμε τα απλωμένα ρούχα! Και αυτό γιατί λατρεύουν την υγρασία και χώνονται παντού!
Το δάγκωμά τους, αν και δεν είναι θανατηφόρο, πονάει αρκετά για λίγα λεπτά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αφήσει και ένα ελαφρύ πρήξιμο. Πως φεύγουν; Με λίγη υπομονή φεύγουν με τα πρώτα κρύα, που είτε ψοφάνε είτε κοιμούνται... ποιος ξέρει! Εν τω μεταξύ εσείς που δεν έχετε σίτες, μένετε με τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά ή ψεκάζετε συνεχώς με εντομοκτόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις βοήθησε και η απεντόμωση. Τι κάνετε όμως όταν έχετε και παιδιά στο σπίτι; 
Η μόνο οικολογική λύση που υπάρχει είναι τα φύλλα δάφνης. Τρίψτε μερικά φύλλα δάφνης σε σκόνη και σκορπίστε την σε σημεία που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν οι ψαλίδες. Βέβαια αυτή η λύση είναι για το πάτωμα του μπαλκονιού και το κάτω μέρος του περβαζιού. Τι κάνουμε για τα πιο ψηλά σημεία, αφού οι ψαλίδες σκαρφαλώνουν και μπαίνουν από παντού. Τι να σας πω; Δοκιμάστε να ρίξετε σκόνη από φύλλα δάφνης σε νερό και ψεκάστε! Και μιας και θα μαδήσετε τη Δάφνη της γειτόνισσας, μαγειρέψτε και καμιά φακή... τη σηκώνει και η εποχή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ