Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τρεις φορές την εβδομάδα οι τακτικές στεφανιογραφίες στο Νοσοκομείο Βέροιας

Τα αποτελέσματα από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο της Βέροιας και που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες, είναι κάτι παραπάνω από θεαματικά. Έχοντας ήδη σώσει 206 ζωές από τον Μάιο που ξεκίνησε η πλήρης λειτουργία του, ασθενείς από όλη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία προσέρχονται και εξυπηρετούνται σχετικά άμεσα. Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο επεμβατικός ιατρός Αντώνης Ντάτσιος, που κλήθηκε από την Αγγλία να προσφέρει...
τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο νοσοκομείο της πόλης μας, ο χρόνος στους ασθενείς της καρδιάς είναι σημαντικός και η αναμονή αυτή τη στιγμή είναι 2 με 3 εβδομάδες. 
«Πριν από τη δημιουργία του εργαστηρίου όλοι ψάχνανε να πάνε στη Θεσσαλονίκη, σε λίστες αναμονής ή στα ιδιωτικά. Οι ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα είναι υψηλού κινδύνου. Την ώρα που περιμένουν στο νοσοκομείο ή στο σπίτι κινδυνεύουν και ίσως κάποιοι δεν καταφέρουν να φτάσουν ούτε στο νοσοκομείο», ανέφερε.
Έπειτα από τις αμφιβολίες για τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος σε μια πόλη σαν τη Βέροια, οι όποιοι σκόπελοι ευτυχώς ξεπεράστηκαν και σήμερα, 5,5 μήνες μετά τα εγκαίνια του εργαστηρίου, μπορούμε να απολαμβάνουμε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στην πόλη μας. 
«Δεν βάλαμε απλά έναν στεφανιογράφο, είναι ένα πρόγραμμα που αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων νοσοκομείων που διαθέτουν αυτό το τμήμα. Στο νοσοκομείο της Βέροιας έχει φτιαχτεί μια ομάδα, από τον Διευθυντή που βλέπει τους ασθενείς, τους νοσηλευτές και τον τεχνικό μέσα στο αιμοδυναμικό εργαστήριο, μέχρι και τους ειδικευόμενους στην κλινική, που μόλις έδεσε καλά και διασφαλίστηκε η ασφάλεια, προχωρήσαμε στις αγγειοπλαστικές, στο σημείο δηλαδή που δεν γίνεται μόνο η διάγνωση αλλά προσπαθείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα».

Σε μερικό τύπο εμφραγμάτων (τύπου STEMI), αντί για θρομβόλυση, γίνεται αγγειοπλαστική την ώρα που έρχεται ο ασθενείς με πόνους και ανασπάσεις στο καρδιογράφημα. Το στάδιο αυτό εφαρμόζεται από τις 8 το πρωί με 4 το μεσημέρι, καθώς «τα δύσκολα περιστατικά δεν τα κάνεις το βράδυ, θέλοντας να κάνεις το καλύτερο», ανέφερε ο κ. Ντάτσιος. Αργότερα θα εφαρμόζεται 24 ώρες το 24ωρο, με την προϋπόθεση να υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ντάτσιος, το 90% των επεμβάσεων γίνεται από το χέρι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακριβώς τα ίδια που υπάρχουν και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. «Μπήκαν από την αρχή υψηλές προδιαγραφές. Οι ασθενείς το αγκάλιασαν και μας εμπιστεύονται».

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, οι εξωτερικοί ασθενείς κατόπιν ραντεβού, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε τακτικές στεφανιογραφίες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ