Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εγκρίθηκε ο Απολογισμός του δήμου Βέροιας για το 2014

«ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ - ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ»
Ο απολογισμός του Δήμου Βέροιας του έτους 2014 παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου. Σύμφωνα με το εισηγητικό σημείωμα που κατέθεσε ο διευθυντής Οικονομικού του δήμου κ. Δαούλας, τα έσοδα που παρουσιάζει ο δήμος ανέρχονται...
στα 41.523.964,09€, τα έξοδα στα 38.069.771,18€ και το χρηματικό Υπόλοιπο στα 3.454.192,91€. 
Ένα μεγάλο ποσό που αντιστοιχεί σε αδιάθετα τεχνικά έργα του δήμου σχολίασαν οι κύριοι Μαρκούλης και Καγκελίδης.
«Στην παρατήρησή τους οι κύριοι είχαν δίκιο, υπάρχει ένα μεγάλο ποσό σε τεχνικά έργα που δεν μπόρεσε να καταναλωθεί. Πρόκειται για χρήματα που αντιστοιχούν σε έργα που δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθούν μέσα στο έτος. Πάντως σημειώνεται πρόοδος και του χρόνου τα νούμερα θα είναι καλύτερα», σημείωσε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.
Στις οφειλές προς το δήμο αναφέρθηκε στη συνέχεια, λέγοντας πως «Αχίλλειος πτέρνα του δήμου είναι οι οφειλές προς το δήμο, οι οποίες φαίνονται να ανέρχονται σε 6 εκ ευρώ ενώ έχουν εισπραχθεί μόνο 200.000. Ίσως να φταίει η ανέχεια αλλά ίσως και κάποιοι αρέσκονται στο να χρωστάνε. Δυνατό σημείο πάντως του δήμου είναι τα οφειλόμενα ποσά του δήμου, που το '13 ανέρχονταν στα 9.400.000 ευρώ και το '14 είναι λιγότερα, στα 1.000.000 ευρώ. Αυτό δείχνει νυκοκοιροσύνη. 
Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση, αποπληρώνουμε τα δάνειά μας και μειώνουμε τα ποσά που χρωστάμε, είτε σε τράπεζες είτε σε τρίτους και κυρίως δεν παίρνουμε δάνεια», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ