Quantcast

http://picasion.com/

Με την Δέσποινα Χαραλαμπίδου η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στη Βέροια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«ΑΝ ΔΕ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 4Ο ΚΑΙ 5Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
Ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποίησε η «Λαϊκή Ενότητα» το απόγευμα της Παρασκευής στη Βέροια, με κεντρική ομιλήτρια τη βουλευτή Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ελπίδα που κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους στόχους δημιουργίας της ΛΑ.ΕΝ., την αναγκαστική έξοδο από την Ευρωζώνη...
ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο και τους αριστερούς να αγκαλιάσουν αυτό το μέτωπο, ζητώντας παράλληλα συγνώμη εκ μέρους όλων των διαφωνούντων με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την αδυναμία τους να αποτρέψουν την υπογραφή του μνημονίου.
Ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας της: «Ο κόσμος πίστεψε στην αριστερά και της έδωσε ένα 61%. Τραυματιστήκαμε όλοι όταν το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, όταν είδαμε το χαμόγελο στα χείλη κάποιων να ξαναγυρνάει. Επιστρέψαμε σε μια σκληρή πραγματικότητα. Ο Τσίπρας συμβιβάστηκε με τους εκβιαστές και αλυσόδεσε την Ελλάδα ακόμα πιο σφιχτά με τα χρέη. Την επόμενη μέρα αποφάσισε να διαλύσει την ελπίδα του ελληνικού λαού. Εμείς δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε αυτή την επιλογή, επιλέξαμε να στηρίξουμε το ΟΧΙ και την ελπίδα.
Χρωστάμε ένα μεγάλο συγνώμη στον ελληνικό λαό και ειδικά τη νέα γενιά, που στερήσαμε την ελπίδα και δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Επειδή μια συγνώμη δεν αρκεί, δημιουργήσαμε τη Λαϊκή Ενότητα, που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα στην αριστερά και τη νέα γενιά. Να περάσει το μήνυμα πως δεν χάθηκαν όλα. 
Η Λαϊκή Ενότητα δεν αποτελεί κόμμα. Είναι ένα εκλογικό σχήμα, μια συμμαχία. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις. Δεν ξέρουμε αν μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη θα το μετατρέψουμε σε κόμμα. Θα προηγηθεί μεγάλη δημοκρατική συζήτηση. Το να γίνει κόμμα αποτελεί μια βασανιστική διαδικασία. Θέλουμε να δώσουμε χώρο και χρόνο στους αριστερούς για το εγχείρημά μας αυτό. Καλώ το λαό και τους αριστερούς να αγκαλιάσουν το εκλογικό αυτό μέτωπο.
Τα ψηφοδέλτια θα είναι έτοιμα την Κυριακή το βράδυ. Την κεντρική επιτροπή των ψηφοδελτίων αποτελούν εκπρόσωποι και από τις 19 οργανώσεις που αποτελούν τη ΛΑ.ΕΝ.. Θέλουμε όλοι όσοι συμμετέχουν στο σχήμα να νιώθουν ισότιμοι και με ίσα δικαιώματα. Η ζωή μας έμαθε πως δεν υπάρχει λύση μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει να πάρουμε μέτρα για να απεγκλωβιστούμε από το ευρώ και την ευρωζώνη, γιατί θα ακολουθήσει 4ο και 5ο μνημόνιο»







ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ