Quantcast

http://picasion.com/

Χατζηβεροιώτης: «Κυβερνήστε κύριε πρωθυπουργέ»

Αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα και το λαό η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα και φαίνεται να τα έχει χαμένα. Τα κυβερνητικά, κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη περιφέρονται στα διάφορα πάνελ φέρονται σαν να μην έχουν μεσολαβήσει τα γεγονότα των τελευταίων τριάντα ημερών. Εκφράζουν την συμπάθεια τους στο λαό γιατί θα υποστεί και πάλι δυσβάστακτα μέτρα, ως να είναι απλοί σχολιαστές των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. Εδώ κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι ο ρόλος της δεν είναι δημοσιογραφικός, ούτε του ρεπόρτερ, πολύ δε περισσότερο του σκηνοθέτη λατινοαμερικανικής σαπουνόπερας με θέμα την διαπάλη που έχουν οι διάφορες παρέες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι όλα αυτά είναι εν μέρει σκηνοθετημένα επικοινωνιακά. Ότι κάποιος/οι ειδικός/οι στην επικοινωνία έδωσαν στην θέση της επιβεβλημένης εκ των πραγμάτων κυβερνητικής εργασίας καλοκαιρινό θέαμα, ενώ το κυβερνητικό σχήμα ήδη έπρεπε να εργάζεται και να συνεργάζεται με τους εκπροσώπους των θεσμών στην επεξεργασία στοιχείων, προτάσεων και λύσεων.

Αναπόφευκτα μαζί με αυτούς πρέπει να βρεθεί η λύση σε τεχνοκρατικό επίπεδο και στη συνέχεια με τις απαραίτητες πολιτικές παρεμβάσεις να περιοριστούν όσο μπορούν οι επίσης αναπόφευκτες απώλειες εισοδήματος . Με αποκλειστικό κεντρικό στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα και την οικονομική ομαλότητα.

Αντ΄ αυτού συνεχίζεται η παράσταση από κομπάρσους της πολιτικής που πλασάρουν για φρέσκες προτάσεις, ένα αχταρμά αριστεροφασιστικού λόγου και θεωριών περασμένων δεκαετιών, αποτυχημένων και καταδικασμένων, με μοναδικό στόχο την εκβιαστική παρουσία τους στο πολιτικό γίγνεσθαι, η οποία είναι προδήλως αναντίστοιχη με το πολιτικό και αριθμητικό τους μέγεθος.

Οι ίδιοι «μικροί» πολιτικάντηδες, καπηλεύονται και οικειοποιούνται ιερά σύμβολα αγώνων ως να είναι οι νέοι Κολοκοτρωναίοι που πήραν εντολή (από πού άραγε) να βγουν μπροστά στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας!Δυστυχώς αγνοούν ότι δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα και κανένα ηθικό δικαίωμα, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά την καπηλεία του εθνικού μας συμβόλου, της Ελληνικής σημαίας.

Σ αυτά τα φαινόμενα, μαζί με τα «πουκάμισα» του τέως «εθνικού» μας broker, δυστυχώς προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή του κόσμου οι κυβερνητικοί επικοινωνιολόγοι. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και ούτε μπάνια ούτε μαυρίσματα απασχολούν τον κόσμο και τις επιχειρήσεις.

Ότι έχει γίνει «ζημιά» το ξέρουν όλοι. Απαντήσεις σαφείς, προτάσεις, λύσεις και προοπτική θέλουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Διότι πέρα από τις αμπελοφιλοσοφίες και τους διαδικτυακούς, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς ηρωισμούς, ελλοχεύουν τέτοιοι κίνδυνοι που δεν έχουμε δικαίωμα να κλείσουμε τα μάτια.

Κινδυνεύει το αναφαίρετο δικαίωμα της ιδιοκτησίας.

Κινδυνεύουν σπίτια και περιούσιες.

Κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις (μικρές, μεσαίες και μεγάλες).

Κινδυνεύουν κόποι και όνειρα μιας ζωής.

Γι αυτό αν φαντάζονται κάποιοι ότι μπορούν να συνεχίσουν την αερολογία και τον αέναο διάλογο με τις συνιστώσες και τα παρακλάδια τους, χωρίς να παίρνουν αποφάσεις. Η επερχόμενη θύελλα από την μέχρι τώρα «σιωπηρή», αλλά απόλυτη πλειοψηφία της κοινωνίας θα τους προσγειώσει απότομα. Ο πρωθυπουργός, όπως πολύ σωστά του έχει επισημανθεί, οφείλει και πρέπει να κυβερνήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ