Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημήτρης Καζάκης από Βέροια: «Θα δούμε σημεία και τέρατα αυτή την εβδομάδα»

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!»
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος, ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, την ομιλία που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ Βέροιας με θέμα Ευρώ ή Εθνικό νόμισμα; Μαζί του και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιάννης Αθανασιάδης, που αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΕΠΑΜ...


«Ξεκινήσαμε από τις πλατείες το '11 και το '12, τότε όμως δεν ήμασταν οργανωμένοι. Το πλήθος μπορεί να διαλύθηκε από τα χημικά και το ξύλο, η προσωπικότητα του Δημήτρη Καζάκη όμως ένωσε τα πλήθη και δημιουργήθηκε το ΕΟΑΜ, χωρίς κομματικές ιδεοληψίες, αντιλαμβανόμενοι μόνο τις ανάγκες της πατρίδας. Μέσα σε 4 χρόνια οργανώσαμε τους πυρήνες σε κάθε πόλη, από ανθρώπους σαν εσάς, που διαπίστωσαν την ανάγκη της δημιουργίας αυτής. Πρέπει να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την οικονομική κατοχή, να μην αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς για την Υγεία, την Παιδεία και την αυτοδιάθεση». 
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κεντρικός ομιλητής, κ. Καζάκης. «Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, θα δούμε σημεία και τέρατα αυτή την εβδομάδα. Χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα και θα τους πάρει ο διάολος!», είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως ζούμε σε συνθήκες ψυχολογικού πολέμου, μέσα σε έναν μηχανισμό που στήθηκε για να τον κατευθύνει, με μέσα το να μην ξέρουμε τίποτα, να φοβόμαστε και να προτιμούμε τον αργό θάνατο από την επικείμενη ελευθερία. «Ο μηχανισμός αυτός εκπαιδεύει τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές των ειδήσεων να μεταφέρουν την είδηση σπέρνοντας τον πανικό».
Αναφερόμενος στο ευρώ είπε πως πρόκειται για μια υστερική φαντασίωση την μεγαλύτερων απατεώνων που έβγαλε το σύστημα, «να εκδίδω νόμισμα από το τίποτα και να πληρώνομαι γι' αυτό. Πρόκειται για ένα νόμισμα χωρίς καμία αντικειμενική αξία. Το πετύχανε για 19 χώρες»
Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα διαδοχικά γεγονότα που μας οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο, την ελληνογερμανική σύμβαση που παρέδωσε το οικόπεδο «Ελλάδα», ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, τις λανθασμένες και μελετημένες κινήσεις Τσίπρα και αυτά που ακολούθησαν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος. «Γιατί εξήγγειλε ο Τσίπρας το δημοψήφισμα μετά τις 12; Γιατί είχαν κλείσει οι αγορές. Φροντισμένα πλήρωσε τον κομματικό στρατό, τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα του δημιουργούσαν πρόβλημα αν έμεναν απλήρωτοι και άφησε έρμαιους τους συνταξιούχους, που όπως είδαμε με υπομονή και ηρεμία αντιμετωπίζουν την κατάσταση.
Ο πανικός της αρκούδας δεν έγινε. Στις εφημερίδες της Γερμανίας δείχνουν τους Έλληνες να πατάει ο ένας τον άλλον για ένα ρύζι. Εδώ έγινε ένα πανικός με τα ΑΤΜ και τα πρατήρια βενζίνης, αλλά ο πανικός της αρκούδας δεν έγινε και είναι προς τιμήν των Ελλήνων. Ο κόσμος παίρνει μηνύματα από παντού. Μετά το αρχικό μούδιασμα, θα πει άι σιχτίρ!». Παράλληλα έκανε και τις δικές του προβλέψεις σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις τράπεζες. «Από Δευτέρα περιμένω κούρεμα καταθέσεων και επιβολή ειδικού φόρου καταθέσεων και αναλήψεων. Θα κλιμακωθεί το ΟΧΙ. Τι σημαίνει ένα ΝΑΙ; Από Δευτέρα οι συντάξεις θα πάνε στα 360 ευρώ, ο ΦΠΑ θα εκτιναχθεί στο 23% με εξαίρεση στα βασικά είδη, οι μισθοί θα υποστούν καθίζηση, θα καταργηθούν οι εργασιακές σχέσεις, θα έχουμε φθηνότερες απολύσεις. 
Αν χαιρετίσουμε την ευρωζώνη, η χώρα θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τα λαϊκά στρώματα, δικά της χρηματοδοτικά εργαλεία. Να πάνε οι συντάξεις στα επίπεδα πριν το πρώτο μνημόνιο. Αυτά τα λεφτά θα πέσουν στην αγορά και θα πολλαπλασιαστούν. Η χώρα χρειάζεται 6 με 8 μήνες για να μπει σε εθνικό νόμισμα και χωρίς εκκρεμούσες υποχρεώσεις...»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ