Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μάγδα Λοκμανίδου: «Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής»

Η Μάγδα Λοκμανίδου είναι μία από τις πιο αθλητικές γυναίκες της Βέροιας, με υπέροχο σώμα, καθώς γυμνάζεται σε καθημερινή βάση. Έχει σπουδάσει μικροβιολογία, ενώ τις ελεύθερες ώρες της, πηγαίνει στο γυμναστήριο, όπου και αθλείται για τουλάχιστον δυο ώρες την ημέρα. Η γυμναστική για την όμορφη Βεροιώτισσα είναι τρόπος ζωής, ενώ καθημερινά προσέχει την διατροφή της με αυστηρό πρόγραμμα. Η μεγαλύτερη αδυναμία της ζωής της είναι ο σύζυγός της Χρήστος Βενετικίδης, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Το κοινό σημείο επαφής του ζευγαριού είναι η γυμναστική και η καθημερινή ενασχόληση με την άθληση.

Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε και η ίδια στο προσεχές μέλλον δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και επαγγελματικά με τον τομέα αυτό. Όπως αναφέρει και η ίδια: «Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και απαιτείται αυστηρή προσήλωση. Αν και για τον πολύ κόσμο, ο όρος «Γυμναστική» έχει την ίδια έννοια με τους όρους «Φυσική Αγωγή» και «Σωματική Αγωγή», έχουν διατυπωθεί ορισμοί από διακεκριμένους ειδικούς στον τομέα, που κατατείνουν στο ότι: 
Γυμναστική είναι σύστημα φυσικών ασκήσεων, ειδικά επιλεγμένων και μεθόδων που εφαρμόζονται αναλυτικά και συνθετικά, για να επηρεάσουν επιλεκτικά και καθολικά τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ενιαίο σύνολο, σχετικά με την υγεία, την αισθητική, και την απόδοση. Η γυμναστική είναι το πιο σημαντικό συστατικό της φυσικής αγωγής. Η γυμναστική είναι ένα άθλημα όπου αν και χρησιμοποιεί πλειάδα ασκήσεων εντούτοις οι ίδιες ασκήσεις επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 
Επίσης, από τα σημαντικότερα οφέλη της δραστηριότητας των αθλημάτων της γυμναστικής είναι αυτό υποβάλλει το το σώμα του αθλητή σε μια ευρεία ποικιλία ερεθισμάτων. Σε σχέση με τους άλλους αθλητές των άλλων ολυμπιακών αθλημάτων, οι αθλητές της γυμναστικής είναι από τους δυνατότερους. Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι η ικανότητα να ελέγχουν το σώμα τους πάνω στα όργανα της γυμναστικής σε άπειρες θέσεις. Η σχετική δύναμη είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ποιότητα δύναμης ενός αθλητή. Οι αθλητές επιδεικνύουν καταπληκτική δεξιότητα στις κινήσεις τους ώστε να μετακινούνται πάνω στα όργανα έχοντας παράλληλα κατά νου τη δεξιοτεχνία της εκτέλεσης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του αθλήματος της γυμναστικής είναι η εξαιρετική ευκαμψία που διαθέτουν οι αθλητές προκειμένου να εκτελέσουν ασκήσεις που απαιτούν από το σώμα ιδιαίτερη στάση.
 Οι αθλητές της γυμναστικής είναι άπο τους πιο ευκάμπτους Και αυτό φυσικά λόγω της ανάγκης του αθλητή να να υιοθετήσει συγκεκριμένες θέσεις προκειμένου να εκτελεστούν οι ανάλογες ασκήσεις. Οι απαιτήσεις για ευλυγισία του σώματος είναι πιθανώς η σημαντικότερη και μοναδική πτυχή του αθλητή της γυμναστικής που διαχωρίζει το άθλημα αυτό από οποιοδήποτε άλλο και μπορεί να αποτελέσει ένα είδος ενίσχυσης του σώματος για μείωση των τραυματισμών. Η στατική και δυναμική ισορροπία επίσης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο αθλητής της γυμναστική. Ο έλεγχος του σώματος σε διάφορες στάσεις αποτελούν ένα μέσον εξοικείωσης του ασκούμενου σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να αντιδράσει σε κάποια στιγμή της ζωής του. Οι αθλητές της γυμναστικής δεν αντιδρούν σπασμωδικά σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος ελέγχου της ισορροπίας και συνήθως εκπλήσσουν του άλλους γύρω τους με την την ικανότητα τους να αντιδρούν με χαρακτηριστική ηρεμία και αποτελεσματικά. 
Έκπληξη δεν αποτελεί όμως σε καμία περίπτωση για τον αθλητή της γυμναστικής ο οποίος δεν μπορεί να θεωρήσει απειλή οποιοδήποτε χάσιμο της ισορροπίας του σώματος. Η ικανότητα επίσης του αθλητή της γυμναστικής να πέφτει στο έδαφος και να μη τραυματίζεται είναι κάτι το φυσιολογικό μιας και η καθημερινή του ενασχόληση με τις ακροβατικές ασκήσεις πάνω στα μαλακά στρώματα του δίνουν την δυνατότητα να αποσβένει κάθε πτώση από οποιοδήποτε ύψος. Αυτού του είδους η καθημερινή ενασχόληση με διάφορες απλές και δύσκολες προσγειώσεις δίνουν την δυνατότητα να αντιδρά ο αθλητής ως αιλουροειδές προκειμένου να αποφευχθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ