Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θεοχαρόπουλος: «Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει για να είναι χρήσιμη»

«Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει για να μπορεί να είναι χρήσιμη στην κοινωνία» επεσήμανε ο Βεροιώτης υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισκεπτόμενος την Καλαμάτα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει του συνεδρίου από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου. «Να λέμε αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό κόστος» τόνισε αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να έχει η ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ζωή...
σήμερα, μετά το συνέδριο και ύστερα από το πραγματικά τραγικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, αναγνωρίζοντας τα πολλά λάθη του παρελθόντος. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημείωσε πως "το κρίσιμο είναι να αποκτήσει ξανά το διακριτό της πολιτικό πλαίσιο. Αυτή είναι η επιδίωξή μου μετά το συνέδριο και γι΄ αυτό το λόγο είμαι υποψήφιος".

Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της συμφωνίας τόνισε πως "η κυβέρνηση πρέπει να περάσει σύντομα σε συμφωνία, σε συμβιβασμό με τους εταίρους, η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει. Ορθά δεν δέχεται μειώσεις μισθών, συντάξεων και άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων αλλά κάνει λάθος που δεν εφαρμόζει ούτε την ίδια την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου που έχει υπογράψει, όπως η κατάργηση των υπερβολικών κινήτρων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων και πολλά ακόμα".

Στο γιατί χρειάζεται η Δημοκρατική Αριστερά στην πολιτική ζωή σημείωσε: "Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε απορρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει πολλά αντιμεταρρυθμιστικά στοιχεία, όπως την αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μεταρρυθμιστική δύναμη της Αριστεράς που θέλουμε να εφαρμόσουμε μια προοδευτική πολιτική για τον τόπο, αρκεί να ξεκαθαρίσουμε τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό: Είναι συντηρητικό να μειώνεις μισθούς και συντάξεις αλλά είναι συντηρητικό και να διακινδυνεύεται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Είναι προοδευτικό να επιδιώκεις συναινέσεις, επίσης να μη μετακυλύεις τα βάρη στους αδύναμους αλλά είναι βαθιά συντηρητικός ο λαϊκισμός που καλλιεργεί αυταπάτες για μια επιστροφή στην πρότερη αρχική κατάσταση όπως είναι βαθιά συντηρητική και μια πολιτική που αντιμετωπίζει τους πολίτες ως πελάτες".

Τον κ. Θεοχαρόπουλο συνόδευε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Μπάμπης Βακαλόπουλος, σημειώνοντας: "Ακόμα είμαστε ζωντανοί σαν ΔΗΜΑΡ και κάποιους ενοχλεί ότι υπάρχει στην πολιτική ζωή. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα του 0,50% ήταν μια τραγωδία, μια μεγάλη απογοήτευση για τον κόσμο μας, αλλά οι ιδέες του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας δε σταματάνε".

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/65710-theoxaropoulos-dimar

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ