Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φορολογία, αποζημιώσεις και μετακλητοί εργάτες στο επίκεντρο της συνέλευσης των Αγροτών στο Μακροχώρι

Σε έκτακτη γενική συνέλευση κάλεσε σήμερα το απόγευμα ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας τα μέλη του, αλλά και όλους τους αγρότες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο του Μακροχωρίου και τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν την συνέλευση είναι η φορολόγηση των Αγροτών, οι ζημιές στα συμπύρηνα από τον παγετό και οι μετακλητοί εργάτες γης. Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης...

ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή, τόνισε πως ο αγροτικός κόσμος μαστίζεται από πληθώρα προβλημάτων και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να βρει λύσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες είναι πολύ μεγάλες και απ' ότι φαίνεται ο ΕΛΓΑ δεν έχει την διάθεση να πληρώσει. «Δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα της φετινής χρονιάς. Υπάρχουν παραγωγοί της Βέροιας που δεν έχουν καν πληρωθεί τις αποζημιώσεις από την προηγούμενη χρονιά. Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως την Δευτέρα έρχεται το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Ημαθία, για να δει από κοντά τις ζημίες και να κρίνει αν προήλθαν από τον παγετό. Εμείς θα είμαστε εκεί για να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να μας δοθούν αποζημιώσεις»
Στη συνέχεια μίλησε ο γραμματέας του συλλόγου Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε ότι η φετινή φορολογία είναι δυσβάσταχτη και την χαρακτήρισε πέρα για πέρα άδικη. «Τόσα χρόνια ακούμε υποσχέσεις, οι οποίες όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Ζητάμε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καθώς οι αγρότες δε μπορούν να γνωρίζουν το εισόδημα της επόμενης χρονιάς, καθώς και να είναι αφορολόγητες οι αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για τους μετακλητούς εργάτες γης υποστήριξε ότι: «Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, το κόστος ασφάλισης θα είναι στα 114 ευρώ το μήνα, και επιπλέον 50 ευρώ το παράβολο της μετάκλησης, το οποίο θα καταβληθεί μόνο τον πρώτο μήνα».
Τελευταίος πήρε το λόγο ο στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Δημήτρης Χαμπίδης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως τόσο ο κ. Αποστόλου όσο και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είναι διατεθειμένοι να δούνε από κοντά τα προβλήματα των αγροτών και να σταθούν στο πλευρό τους. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, είπε ότι ο κανονισμός είναι απαράδεκτος και ότι για αυτό ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση. «Ως κυβέρνηση έχουμε την διάθεση να βρεθεί λύση και για αυτόν τον λόγο το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα έρθει στην Ημαθία. Στο κομμάτι της φορολογίας, για τα εισοδήματα του 2014, δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, πάρα μόνο να γίνουν κάποιες μικροπαρεμβάσεις για το αφορολόγητο στις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις». Τέλος για τους μετακλητούς εργάτες σημείωσε ότι το θέμα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί τους επόμενους μήνες ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που θα επιλύει αυτά τα σημαντικά προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το «μαύρο χρήμα», να διασφαλίσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής και να στηριχτούν απόλυτα οι συνεταιρισμοί» σημείωσε ο κ. Χαμπίδης.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ:














ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ