Quantcast

http://picasion.com/

«Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί» παρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη Βέροιας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μαθαίνουμε τους αριθμούς με παραμύθι, τραγούδια, χορό και μαγισσοκαπέλα; Έτσι μάλιστα! Αυτό είχε στο μυαλό της και η συγγραφέας Ελισάβετ Τάρη όταν μέσα από το παραμύθι της «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί» θέλησε να μάθει στα παιδιά τους αριθμούς με μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα γεμάτη μουσική και ρυθμό. Και στην παρουσίαση του παραμυθιού φυσικά και δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα των παιδιών... μπαλόνια και παγωτό!

Μια διαδραστική παρουσίαση του παραμυθιού της Ελισάβετ Τάρη «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Η γλωσσολόγος Τζωρτζίνα Αθανασίου και ο δημοσιογράφος Νίκος Πιτάνιος, φανέρωσαν πολλά μυστικά του παραμυθιού, που θέλει τις μάγγισες να καταφεύγουν στη λογική και τα μαθηματικά και όχι στα μαγικά για να ανταπεξέλθουν στις προετοιμασίες ενός πάρτι... 
Ένα παραμύθι με απλή δομή και γλώσσα, που επικεντρώνει την προσοχή των παιδιών στο καινούριο στοιχείο, τους αριθμούς και που γαργαλάει τη λογική και το θυμικό τους. Η συγγραφέας, παρότι εκπαιδευτικός, δε θέλησε να περάσει στο παραμύθι μόνο τη διδακτική αλλά και τη μάθηση μέσα από τη διασκέδαση. 
Και ξάφνου... Έκτακτο δελτίο! Μάγισσες και Μάγοι κατέκλυσαν τη Βιβλιοθήκη, η μάγισσα Σουσουρέλα προσγειώθηκε, όχι με τη σκούπα αλλά με το αεροπλανάκι της και το πάρτι ξεκίνησε! Ένα, δύο, τρία, τέσσερα.... Δέκα!!!
















ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ