Quantcast

http://picasion.com/

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας

Αντιπροσωπεία του 5ου Γυμνάσιου Βέροιας αποτελούμενη από το Διευθυντή του σχολείου Παπαδόπουλο Κων/νο ,την καθηγήτρια Σιάπα Χριστίνα υπεύθυνη του προγράμματος Comenius, καθώς επίσης και τις μαθήτριες Σαλτσίδου Μυρτώ, Ιωαννίδου Ωραία, Χασιώτη Άννα και Πουλαράκη Μαρία της Γ΄τάξης, επισκέφθηκαν την πόλη Τσεσμέ της Τουρκίας, από 21 Απριλίου μέχρι και 25 Απριλίου 2015... Η επίσκεψη αυτή και συγκεκριμένα στο Τούρκικο σχολείο Ataturk Ilkokulo, που βρίσκεται στην περιοχή Αλάτσατα του Τσεσμέ, ήταν η τελευταία του δίχρονου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, με τίτλο « ID: EUROPE», όπου το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας ήταν το συντονιστικό σχολείο. Τα υπόλοιπα σχολεία προέρχονταν από το Αννόβερο της Γερμανίας, το Λουντ της Σουηδίας, τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, το Όσλο της Νορβηγίας και το Τσεσμέ της Τουρκίας.
Όλες οι αντιπροσωπείες έτυχαν πολύ ζεστής φιλοξενίας, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαία πόλη της Εφέσου καθώς επίσης και τη Σμύρνη. Κοντά στην πόλη της Εφέσου όλες οι αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν το μέρος όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Παναγία.
Την Πέμπτη 23 Απριλίου, υπήρξε μία εθνική γιορτή στην Τουρκία, αφιερωμένη στα παιδιά και τη μέρα εκείνη πραγματοποιήθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις στα σχολεία με τη συμμετοχή των παιδιών. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε ένα παραδοσιακό μας τραγούδι, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες αντιπροσωπείες.
Τις μέρες της επίσκεψης όλες οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις επίσημες τουρκικές εκπαιδευτικές αρχές καθώς επίσης και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από τους οποίους ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της γειτονικής χώρας και παράλληλα ενημέρωσαν τις εκπαιδευτικές αρχές για τα δικά τους εκπαιδευτικά συστήματα.
Στο τέλος των εργασιών, η υπεύθυνη συντονίστρια του Προγράμματος παρουσίασε ένα εξαιρετικό διαδραστικό παιχνίδι με εκπαιδευτικές ερωτήσεις, το οποίο σχεδιάστηκε από κοινού με το Βεροιώτη γραφίστα Κετίκογλου Γιάννη, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από όλους. Η μετάβαση και η επιστροφή έγινε μέσω Χίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ