Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο απίστευτος «Γολγοθάς» της δωρήτριας του στεφανιογράφου της Βέροιας Μαρίας Σακκά

Μια απίστευτη ιστορία μας εξιστορεί η δωρήτρια του στεφανιογράφου στο νοσοκομείο της Βέροιας κυρία Μαρία Σακκά. Μέσα από επιστολή που απηύθυνε, καθώς δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στη χθεσινή τελετή εγκαινίων του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, εξηγεί τον «Γολγοθά» που πέρασε τρία χρόνια τώρα, για να καταφέρει επιτέλους το νοσοκομείο μας να αποκτήσει την πολύτιμη δωρεά της. Διαβάστε με προσοχή τα όσα λέει και αποθεώστε για μια ακόμα φορά το Ελληνικό Δημόσιο:

«Λυπάμαι πολύ που δεν παρίσταμαι, για λόγους προσωπικούς, στα εγκαίνια της αίθουσας του στεφανιογράφου και στέλνω αυτή την επιστολή από λύπη και αγανάκτηση για το όλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία του από το 2011, όταν και έγινε από μέρους μου δωρεά. 
Έκανα αυτή τη δωρεά στο Νοσοκομείο Βέροιας, για να γίνει η αίθουσα του στεφανιογράφου, στη μνήμη του συζύγου μου Παντελή Σάκκα και της μοναχοκόρης μου Αγαθής. 
Ο Παντελής καταγόταν από την Ήπειρο και ήταν μεταλλειολόγος – μηχανικός, Διευθυντής στα ορυχεία Πτολεμαΐδας.
Η Αγαθή μου ήταν Αρχιτέκτων – Μηχανικός με σπουδές στο Λονδίνο, από όπου πήρε και μάστερ με άριστα, στην ειδικότητα Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων και εξωτερικών χώρων, ενώ πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Καρλσρούης της Γερμανίας. Εργαζόταν στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε έρευνα στο αντικείμενό της και παρουσίαζε τις εργασίες της σε συνέδρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με πολλές διακρίσεις. Πάντα μου έλεγε πως είχε το όνειρο να κάνει μια σπουδαία παρέμβαση για τους εξωτερικούς χώρους της πόλης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. 
Για να εκπληρώσω την επιθυμία της και επειδή εμείς οι Βλάχοι Ηπειρώτες έχουμε βαθιά μέσα μας το συναίσθημα της ευεργεσίας, έκανα αυτή τη δωρεά στο Νοσοκομείο.
Δυστυχώς όμως και το λέω με μεγάλη μου λύπη, η αίθουσα έμεινε κλειστή, σαν αποθήκη από το 2012 γιατί δε γινόταν πρόσληψη επεμβατολόγου γιατρού. Σκεφτόμουν πως άδικα έγινε η δωρεά και ότι ο κόσμος πρέπει να το σκέφτεται πολύ σοβαρά αν πρέπει να κάνει δωρεές σε κρατικά Ιδρύματα. 
Αναγκάστηκα, μια μεγάλη γυναίκα με προβλήματα υγείας και μεγάλο πόνο στην ψυχή μου, να τρέχω στους βουλευτές μας και να θέτω το πρόβλημα του Νοσοκομείου, χωρίς να αφορά εμένα προσωπικά αλλά συνολικά το Νομό και τους όμορους Νομούς. Δεν υπήρχε όμως κανένα ενδιαφέρον για να λυθεί το πρόβλημα. 
Πήγα στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας. Δε με δέχτηκε βέβαια ο Υπουργός κος Βορίδης, ούτε ο Δ/ντης του γραφείου του. Με πολύ κόπο και διαμαρτυρίες συνάντησα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Ήταν τεράστια η έκπληξή μου όταν με διαβεβαίωσε πως, σύμφωνα με την ενημέρωσή του, υπάρχει γιατρός και λειτουργεί κανονικά ο στεφανιογράφος. Λυπήθηκα πολύ για το πώς λειτουργεί το Υπουργείου και την απόλυτη απουσία ενημέρωσης για θέματα της Περιφέρειας.  Ενώ η πρόσληψη του ειδικευμένου γιατρού ήταν στον αέρα, πίστευαν ότι ήδη είχε αναλάβει υπηρεσία.
Απευθύνθηκα και στο νέο Υπουργό κο Ξάνθο, με τη συνδρομή της βουλευτού Ημαθίας κας Καρασαρλίδου και εξέθεσα το πρόβλημα του Νοσοκομείου για την πρόσληψη του γιατρού κου Ντάτσιου. 
Για τρία χρόνια, όλη αυτή η υπόθεση με κούρασε, με στεναχώρησε, με αγανάκτησε. Θα έλεγα στους πολιτικούς και τις αρχές μας, ότι ο κόσμος τους εκλέγει για να λύνουν τα προβλήματα της πόλης, του νομού. Όχι μόνο να εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ και να τρέχουν σε εγκαίνια, γάμους, βαφτίσια…
Λυπάμαι για την κακή λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών και των λειτουργιών του κράτους. 
Ευχαριστώ τον Υπουργό κο Ξάνθο και τη βουλευτή κα Καρασαλρίδου για την άμεση ανταπόκρισή τους.
Εύχομαι στους γιατρούς κο Βογιατζή και κο Ντάτσιο κουράγιο και επιτυχίες στο έργο τους.
Ευχαριστώ που ακούσατε όσα ήθελα να πω μέσω της επιστολής μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ