Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η άλλη όψη του νομίσματος για τον Ρουμάνο οδηγό του πολύνεκρου τροχαίου στην Εγνατία

Ενάμισης μήνας περίπου πέρασε από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου της Βέροιας για τον 39χρονο Ρουμάνο οδηγό της νταλίκας, ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου του 2014 προκάλεσε την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Βέροιας. Ο Νικολάι Τουντόραν κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή και η ποινή που του δόθηκε είναι η ανώτερη εκτιτέα, δηλαδή τα 10 χρόνια.
Το δικαστήριο αποφάσισε να την μετατρέψει προς 5 ευρώ ημερησίως, δηλαδή με 18.000 ευρώ περίπου θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακόμα στις φυλακές Διαβατών, προσπαθώντας να συλλέξει το απαραίτητο ποσό για την αποφυλάκισή του. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Γιάννης Πουλτσίδης τον επισκέπτεται τακτικά, αποτελώντας παράλληλα το μοναδικό συνδετικό κρίκο του με την οικογένειά του στη Ρουμανία. 
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Πουλτσίδη για να ενημερωθούμε για την κατάστασή του… να ακούσουμε ίσως και την άλλη πλευρά, ενός ανθρώπου που χωρίς να το θέλει και από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε σε μια θέση που κανένας δε θα ήθελε να βρεθεί. «Η ψυχολογία του είναι χάλια. Ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προκαλέσει και έχει βρεθεί σε μια θέση που κανένας δε θα ήθελε να είναι… Τον επισκέπτομαι τακτικά στις φυλακές. Το νομικό καθήκον από την πλευρά μου έχει τελειώσει, πλέον δουλειά ψυχολόγου θα έλεγα ότι κάνω, καθώς αποτελώ τον μοναδικό σύνδεσμο του Νικολάι με τον έξω κόσμο και την οικογένειά του. Μιας οικογένειας που έχει χάσει την κεφαλή της». 

Στο πρόσωπό του μπορεί πολλοί να βλέπουν την «κακή πλευρά» του συμβάντος, θελήσαμε όμως να μάθουμε λίγα πράγματα για την κατάσταση αυτού του ανθρώπου, την ψυχολογία του, την οικογένειά του. Γιατί πάντα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος, αρκεί να τη γυρίσουμε.

«Ο Νικολάι ήταν αυτός που έφερνε τα περισσότερα χρήματα στο σπίτι. Η σύζυγός του μόνη της πλέον συντηρεί τα δυο ανήλικα παιδιά τους, με 250 ευρώ που αμείβεται από τη δουλειά της και η κατάσταση είναι άσχημη. Έχει πάρει και ένα δάνειο για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της οικογένειας. Συν το δάνειο του σπιτιού το
υς που πλέον κινδυνεύει να χαθεί. Γνωστοί, φίλοι και συγγενείς παλεύουν να συγκεντρώσουν το ποσό για να μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος. Η εταιρία στην οποία εργαζόταν ο Νικολάι, παρόλο που της ζητήθηκε από εμάς να συνδράμει για τη συγκέντρωση του ποσού, δεν ήταν δυνατόν να το κάνει, καθώς σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω, δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση...

Η εμπειρία της φυλακής είναι φυσικά κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο, έχει πελαγώσει, καθώς δεν είχε στο παρελθόν ανάμειξη με τις δικαστικές αρχές. Στα κρατητήρια της Βέροιας συνάντησε μια κατάσταση καλύτερη, γιατί τα πράγματα εκεί δε θυμίζουν φυλακή, όταν όμως πηγαίνεις σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, εκεί λίγο αγριεύουν… Έχει βρει δυο Ρουμάνους με τους οποίους μπορεί να συνεννοείται, καθώς τα ελληνικά που γνωρίζει είναι λιγότερο και από τα βασικά».

Στο δικαστήριο ακούστηκαν διάφορα για τη στιγμή του ατυχήματος και τα λεπτά που ακολούθησαν. Ακούστηκε πως όταν πλησίαζε στο σημείο με κομμένα φρένα, έκανε άσχημες χειρονομίες στους υπεύθυνους της Εγνατίας. Οι πρώτες πληροφορίες στα κανάλια μάλιστα έκαναν λόγο πως είδαν τον οδηγό να προσπαθεί να το σκάσει από τον τόπο του δυστυχήματος, έχοντας πάρει μαζί όλα τα έγγραφά του. Τι ακριβώς συνέβη τελικά;

«Το παράπονό του είναι πως όλα αυτά ήταν ψέμα για να δημιουργηθεί ένα κλίμα εις βάρος του. Ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο, ο άνθρωπος πάγωσε, προσπάθησε με ενστικτώδεις κινήσεις να το αποτρέψει αλλά το τιμόνι δεν ανταποκρινόταν. Αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομία διέψευσαν κατηγορηματικά μάλιστα αυτό που ακούστηκε, πως έσπευσε να εξαφανιστεί αμέσως μετά το συμβάν. Ο άνθρωπος παραδόθηκε μόνος του».

Τι σκέφτεται να κάνει μόλις γυρίσει στην πατρίδα του; Θα εργαστεί πάλι για την εταιρία;


«Προς το παρόν έχει χάσει τη δουλειά του. Δεν ξέρω και αν θέλει να συνεχίσει να εργάζεται ως αυτοκινητιστής. Ήταν μεγάλο σοκ για αυτόν αυτό που συνέβη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ