Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοτικό Σχολείο Διαβατού - Μέσης: «Πρόληψη Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού»

Με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου της 4ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Ημαθίας, οι υπεύθυνοι εκπ/κοί του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού του σχολείου μας, κ. Πετρίδου Δ. & κ. Παπαδημητρίου Α., σε συνεργασία με τους εκπ/κούς του σχολείου, καθώς και με ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης Ν. Ημαθίας «Πρόσβαση»: κ. Τσολάκη Χ. (Εκπ/κό), κ. Γεωργιάδου Σ. (Κοινωνική Λειτουργό), κ. Γεώργου Σ. (Κοινωνιολόγο) και κ. Μπασιούρη Φ. (Ψυχολόγο)...
προέβησαν στις 25 & 26 Φεβρουαρίου 2015, σε σειρά δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών πρόληψης και παρέμβασης σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.
« Έναρξη Σχολής Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης »
Μετά την ανταπόκριση, σε αίτημα του Σχολείου μας, του Υπεύθυνου Σχολών Γονέων Ν. Ημαθίας κ. Βελιτσιάνου Ι. Διδάκτορα Α.Π.Θ. και τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου 4ης Εκπ/κής Περιφέρειας Ν. Ημαθίας, ξεκίνησε την Τετάρτη 25-02-2015 Τμήμα Σχολής Γονέων (50 ωρών) με Εκπαιδεύτρια την Ψυχολόγο κ. Νάντση Αθηνά στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Σύγχρονη Οικογένεια
Σύνδεση σχολείου-οικογένειας
Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα
Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και ώρα 17.30 - 20.00 σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού και θα διαρκέσουν μέχρι τον Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ