Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η συνέντευξη του Θεόδωρου Καρυπίδη στην «Κερκίδα»

«Η ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ»
Ο πρόεδρος της «Βασίλισσας του Βορρά» επεσήμανε πως στόχος είναι να καθιερωθεί η ομάδα στη Super League και να μην έχει πορεία φωτοβολίδας. Καθιστώντας σαφές πως η Βέροια στέκεται στα δικά της πόδια και δεν βρίσκεται στο άρμα κανενός, ο Θοδωρής Καρυπίδης, τόνισε πως στόχος είναι η καθιέρωση στη «μεγάλη» κατηγορία ενώ τόνισε πως κουράστηκε να ασχολείται με συκοφάντες...
αναφορικά με τις υποθέσεις περί «υπόπτων» αγώνων της ομάδας. Αναλυτικά η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κερκίδα»:

Κύριε Πρόεδρε. Η Βέροια στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Περιμένατε αυτή τη νίκη που ήρθε μάλιστα σχετικά εύκολα;

«Το πόσο "εύκολα" ήρθε αυτή η νίκη, μπορούν να σας το πουν οι παίκτες και ο προπονητής, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο. Η δική μου εκτίμηση για την ομάδα είναι ότι όταν πιάνει καλή απόδοση, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο και αν της βγουν οι φάσεις να τον κερδίσει».

Η επιτυχία απέναντι στον Παναθηναϊκό αποτελεί δικαίωση για εσάς; Πήρατε το «ρίσκο» με την απόλυση του Γκρανέρο και ενεργοποιήσατε τον Στέφανο Γαϊτάνο σε μία κρίσιμη καμπή της Super League… 


«Η δικαίωση, όχι για μένα προσωπικά αλλά για όλη την ομάδα, θα έρθει μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Στέφανος Γαϊτάνος αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την ένδοξη ιστορία της "Βασίλισσας του Βορρά". Πάντα παρών δίπλα στην πρώτη ομάδα, αλλά και με τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στα τμήματα υποδομής, ανταποκρίνεται με επιτυχία στο καθήκον του. Με τον κ. Γκρανέρο χωρίσαμε σαν φίλοι. Η δουλειά που έγινε στην ομάδα ήταν σπουδαία, τόσο στην προετοιμασία, όσο και στον πρώτο γύρο που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως, υπάρχουν στιγμές σε μια δύσκολη σεζόν, που μια ομάδα χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ για να συνέλθει».

Με αυτή τη νίκη νιώθετε πιο άνετα; Σώθηκε η Βέροια;


«Μπορεί με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού να πήραμε ένα προβάδισμα, αλλά απομένουν 5 αγωνιστικές, πρακτικά 4 για εμάς, με δύο παιχνίδια εντός και δύο εκτός. Στόχος μας είναι να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τη μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών».

Τι λάθη έγιναν και από εκεί που η ομάδα έκανε πορεία για 5άδα βρέθηκε να ανησυχεί για την παραμονή της; 


«Όντως η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Φυσικά περιμέναμε ότι σε κάποιο σημείο θα έκανε "κοιλιά". Το τι έφταιξε θα το συζητήσουμε στον απολογισμό μετά το τέλος της σεζόν. Όμως, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε μόνο μια καλή χρονιά, σαν φωτοβολίδα. Η Βέροια που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε πρέπει να έχει διάρκεια και να συμμετέχει κάθε χρόνο στη Superleague με αξιώσεις».

Θα προχωρήσετε με τον κ. Γαϊτάνο έως το τέλος της σεζόν; 


«Νομίζω πώς σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος δεν θα είχε νόημα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Εξάλλου ο κ. Γαϊτάνος γνωρίζει άριστα την ομάδα. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε έως το τέλος της σεζόν με τον κ. Γαϊτάνο, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά από τη συνάντηση που θα έχουμε μαζί του».

Για τον πάγκο όσον αφορά την επόμενη σεζόν έχει ήδη ακουστεί το όνομα του Βλάνταν Ίβιτς. Ισχύει;


«Είμαστε σε συζητήσεις με αρκετούς προπονητές και με τον κ. Ίβιτς. Αναζητούμε και θα βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα μας».

Ένα ακόμα σενάριο θέλει να έχετε συμφωνήσει με τον Μερεμπιασβίλι, που έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ. Έχει βάση; 


«Δεν θα ήθελα να μπω σε ονοματολογία αυτή τη στιγμή. Ο νέος προπονητής και το τεχνικό τιμ, θα έχουν και την ευθύνη και το χρόνο για να εκπονήσουν το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

Με τον Μπεν τι έγινε τελικά; Αληθεύει ότι η Βέροια είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ για τη μεταγραφή του; 


Τι μεσολάβησε και ο παίκτης έκλεισε στον Ολυμπιακό; «Ο Μπεν είχε επαφές με πολλές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ. Σας θυμίζω ότι διαπραγματεύτηκε τη μεταγραφή του ως ελεύθερος. Ήταν επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό».

Ποια είναι η άποψή σας για τους Έλληνες παράγοντες; Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σαββίδης και από τη νέα σεζόν Μελισσανίδης. Ποιες είναι οι σχέσεις σας μαζί τους; 


«Οι σχέσεις μας είναι καλές, πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας στη Superleague. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κοιτάει να προασπίσει τα συμφέροντα της επένδυσής του».

Αρχικά έλεγαν κάποιοι ότι η Βέροια είναι «φιλικό σωματείο» προς τον Ολυμπιακό. Μετά την έλεγαν «φιλικό σωματείο» του ΠΑΟΚ. Τι τους απαντάτε; 


«Η "Βασίλισσα του Βορρά" οφείλει και στέκεται στα δικά της πόδια».

Θεωρείτε ότι το «προϊόν» της Super League είναι «ελκυστικό»; 


«Νομίζω ότι φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο είδαμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Συμφωνώ ότι το "προϊόν" πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό. Η πρώτη συνεισφορά των ΠΑΕ προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι η δημιουργία ανταγωνιστικών ομάδων που αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Το καλό ποδόσφαιρο είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, ως "προϊόντος". Βέβαια, για να απολαύσει ο φίλαθλος κόσμος ένα όμορφο θέαμα, πρέπει να μην φοβάται να πάει στο γήπεδο! Αναφέρομαι, φυσικά, στα φαινόμενα βίας τα οποία πρέπει να εκλείψουν οριστικά».

Συμφωνείτε με τη διαμορφωμένη άποψη ότι υπάρχει διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο; 


«Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει εξυγίανση. Όπως προανέφερα, πρέπει να τελειώνουμε με τη βία στα γήπεδα. Η ΠΑΕ Βέροια σέβεται τον αθλητικό νόμο και τις αποφάσεις της Superleague. Από τη νέα σεζόν στο γήπεδό μας θα είναι σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ό,τι άλλο απαιτεί η νομοθεσία. Βέβαια, μην γελιόμαστε, στο θέμα της βίας, δεν είναι η Βέροια το πρόβλημα».

Πώς σκοπεύετε να αντιδράσετε στην στοχοποίηση της Βέροιας, η οποία φυσικά είναι άδικη, σε ό,τι έχει σχέση με το Στοίχημα; 


Μέχρι και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στο οποίο η ομάδα ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό, θεωρήθηκε από τους «ειδήμονες» ύποπτο. Είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; «Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: εμείς θέλουμε ένα υγιές ποδόσφαιρο. Κουραστήκαμε, όμως, να ασχολούμαστε συνεχώς με συκοφάντες… Είτε κερδίσει, είτε χάσει η ομάδα, αυτοί κάτι θα βρουν να πουν. Η παραφιλολογία θα σταματήσει μόνο όταν λάμψει η αλήθεια και αυτό επιδιώκουμε. Η Βέροια απαλλάχθηκε για όλα τα παιχνίδια τα οποία οι γνωστοί λασπολόγοι της είχαν χρεώσει ως "ύποπτα", αλλά αυτό δεν βγήκαν να το πουν οι "ειδήμονες"».

Τι γίνεται με τη διαιτησία; Έχει στερήσει αρκετούς βαθμούς και φέτος στην ομάδα. Πρόσφατο παράδειγμα το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, στο οποίο όμως η ΠΑΕ δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, κι αν θυμόμαστε καλά ανακοίνωση για τη διαιτησία έβγαλε όλο κι όλο μια φορά σ’ όλο το πρωτάθλημα. Μπορεί μια ΠΑΕ σαν τη Βέροια να κάνει κάτι γι’ αυτό; 


Γιατί βλέπουμε μεγάλες ΠΑΕ, όπως ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ που φωνάζουν, όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω; «Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία, αλλά σαφώς πρέπει να γίνει αυστηρότερη αξιολόγηση των διαιτητών. Εμείς είμαστε… οπαδοί του 50-50 και αυτό ζητάμε, τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο! Για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στην αδικία, ομολογώ ότι έχουμε επιλέξει μια διαφορετική τακτική, δηλαδή να μην αντιμετωπίζουμε το θέμα επικοινωνιακά. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει».

Όπως είναι φυσικό όλη αυτή η κατάσταση και γενικά το κλίμα ανυποληψίας που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επηρεάζει αρνητικά τον κόσμο, που σιγά – σιγά απομακρύνεται από το γήπεδο. Αυτό το βλέπουμε και στα παιχνίδια της Βέροιας. Πώς σκέφτεστε να επαναφέρετε τον κόσμο που κι αυτός διαβάζει και ακούει διάφορα υποτιμητικά σχόλια από ανεγκέφαλους της συμπρωτεύουσας και της πρωτεύουσας, για τη δική του ομάδα; 


«Η επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Αφενός θα επιτευχθεί με την πάταξη της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα, αφετέρου με το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα που θα πρέπει να προσφέρουν οι ομάδες, μέσα από τη δημιουργία περισσότερο ανταγωνιστικών συνόλων. Όλα αυτά, μέσα στο πλαίσιο ενός πιο αξιόπιστου πρωταθλήματος, πιστεύω ότι θα στείλουν το μήνυμα στον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα. Η ΠΑΕ Βέροια θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι της προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να κλείσει την «κάνουλα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποιες πιστεύετε ότι μπορεί να είναι οι συνέπειες σε ένα τέτοιο σενάριο; 


«Δεν γνωρίζω προσωπικά εάν ευσταθεί η συγκεκριμένη φημολογία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό κυρίως για τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες και για τα μικρότερες κατηγορίες. Η αλήθεια είναι ότι ΟΠΑΠ και Ελληνικό Ποδόσφαιρο πορεύονται μαζί από γεννησιμιού τους. Πιστεύω ότι με τις κατάλληλες ενέργειες για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον πρώην μεγαλομέτοχο και πρόεδρο Γιώργο Αρβανιτίδη;


«Η προηγούμενη διοίκηση κατάφερε να κρατήσει την ομάδα όρθια σε εποχές δύσκολες. Κρατάμε μόνο αυτό και συνεχίζουμε. Εξάλλου η φιλοσοφία μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη και αυτό είναι πλέον ολοφάνερο».

Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον της Βέροιας;


«Η Βέροια, ως μια καθιερωμένη πλέον ομάδα στη Superleague, οφείλει να παλέψει για το βήμα παραπάνω. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να μιλάμε κάθε χρόνο για τη σωτηρία, αλλά να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα μπορεί να θέτει υψηλότερους βαθμολογικούς στόχους. Βέβαια, τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Για να πετύχουμε τους στόχους μας, χρειάζεται όραμα και σχέδιο, στοιχεία τα οποία διαθέτει η σημερινή διοίκηση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι η ΠΑΕ Βέροια άλλαξε σελίδα. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν στο γήπεδο και θα φανούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου, στους φιλάθλους της "Βασίλισσας", οι οποίοι φέτος με την παρουσία τους στο γήπεδο, ειδικά τον πρώτο γύρο, απέδειξαν ότι εκτιμούν την προσπάθεια που γίνεται. Μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια και είμαι αισιόδοξος ότι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι!»

Η ομάδα θα οργανωθεί καλύτερα; Γιατί, κακά τα ψέματα, κάποια πράγματα δεν έχουν προχωρήσει και δεν λειτουργούν όμως αρμόζει σε μια ΠΑΕ της Superleague…


ΠΑΕ από την αρχή. Καταρχήν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον για το αγωνιστικό τμήμα, με σωστή οργάνωση, διακριτούς ρόλους, καλό κλίμα και πάνω απ’ όλα ηρεμία για να μπορέσει να δουλέψει. Πράγματα που είχαν λείψει στο παρελθόν από την ομάδα μας. Επιπλέον, προχωρούμε στην πλήρη ανακαίνιση του προπονητικού μας κέντρου στο Ταγαροχώρι. Με νέους χλοοτάπητες, καινούργια αποδυτήρια, γυμναστήριο και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, δημιουργούμε ένα στολίδι για τη Βέροια. Πιστεύω πως, ξεκινώντας μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται όλη μας η αντίληψη περί διοίκησης και λειτουργίας μιας σύγχρονης ΠΑΕ, όπως αρμόζει στη Βέροια και την ιστορία της».

Εκτός από τη Βέροια και η Ειρηνούπολη τα πάει περίφημα και ίσως από τη νέα περίοδο αγωνίζεται στην Γ’ εθνική. Είναι εφικτή μια συνεργασία με την ΠΑΕ Βέροια, ώστε ο Α.Σ. Ειρηνούπολης να αποτελέσει «σκαλοπάτι» ως «θυγατρική» ομάδα της ΠΑΕ; 


«Αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, με μια Ειρηνούπολη ισχυρή στην Γ’ και γιατί όχι και στη Β’ κατηγορία, να μπορούμε να δοκιμάζουμε και να προετοιμάζουμε ποδοσφαιριστές ώστε να ενταχθούν στη μεγάλη ομάδα, τη Βέροια της Superleague. Βέβαια, επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σκαλοπάτι για την ΠΑΕ μπορεί και πρέπει να είναι κάθε ερασιτεχνική ομάδα της "ποδοσφαιρομάνας" Ημαθίας. Αρκεί όμως να έχουμε ένα υγιές τοπικό πρωτάθλημα, με ομάδες που αγαπούν και παίζουν ποδόσφαιρο, δίνοντας στους νεαρούς παίκτες τα σωστά εφόδια για να γίνουν επαγγελματίες. Δυστυχώς ο φανατισμός και η βία έχουν παρεισφρήσει και στα τοπικά πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι είναι πρωτίστως ευθύνη της κάθε ομάδας ξεχωριστά να ξεπεράσει τις όποιες σκοπιμότητες και να προωθήσει την αγάπη για το ποδόσφαιρο, ως χαρά για το παιχνίδι. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε όλες τα ποδοσφαιρικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, πλην της Ελλάδας…»

Παίζετε κι εσείς ποδόσφαιρο στην Ειρηνούπολη. Μέχρι πότε θα παίζετε και πόσο αλλάζει ο Καρυπίδης όταν φοράει το κοντό παντελονάκι; 


«Είναι η μεγάλη αγάπη! Όσο μου επιτρέπει ο επαγγελματικός χρόνος και τα… πόδια μου, θα παίζω. Η ένταση που νιώθει κανείς όταν αγωνίζεται στο χορτάρι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Ίσως και η δική μου ενασχόληση με τον αθλητισμό να είναι ένας από τους παράγοντες του εξαιρετικού κλίματος που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Βέβαια, πιστέψτε με, αλλιώς είναι τα πράγματα στο γήπεδο κι αλλιώς στην κερκίδα».

Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας σας, το δείχνετε κατά καιρούς με διάφορες δωρεές και προσφορές. Υπάρχει κάτι νέο στο άμεσο μέλλον; 


«Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Ειδικά όταν δραστηριοποιείται κανείς σε δύο κλάδους, που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, έχουν όμως κοινωνικές προεκτάσεις και οι δύο. Ήδη υλοποιούμε στοχευμένες ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το σχέδιό μας είναι να πολλαπλασιάσουμε περαιτέρω τις δράσεις μας, και ως Καρυπίδης και ως ΠΑΕ, που πρόκειται διοργανώσουμε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός προς κοινωνικό όφελος. Οι εποχές είναι δύσκολες και είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία, όπου και όσο μπορούμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ