Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημήτρης Γκίμας: «Είμαστε μέσα στο στόχο της παραμονής»

Μετά τον αγώνα Φίλιππος Βέροιας – ΟΦΗ οι προπονητές των δύο ομάδων Δημήτρης Γκίμας και Φώτης Τακιανός αντίστοιχα έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Αναλυτικά τα όσα είπαν: Δημήτρης Γκίμας: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ και τον αγαπητό φίλο Φώτη Τακιανό για την προσπάθεια που κάνει παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του με τους τραυματισμούς. Ήταν ένα παιχνίδι που το κερδίσαμε με τον ίδιο τρόπο που χάσαμε από τον Ηρακλή. Αν θυμάστε είχαμε χάσει ένα παρόμοιο σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα...
Η κατηγορία έχει πολλά τέτοια παιχνίδια. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε ζωντανοί, είμαστε μέσα στο στόχο της παραμονής. Είμαι υπερευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες. Βέβαια είμασταν τυχεροί που κερδίσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει γιατί δεν αντιδράσαμε σωστά στην τελευταία φάση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες η προπόνηση γίνεται με 6 παίκτες λόγο τραυματισμών και έτσι παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε παίξαμε για πρώτη φορά την περασμένη Πέμπτη. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών τα παιδιά ανταποκρίνονται και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά παιδιά. Η χρονιά είναι λίγο περιπετειώδεις και ευελπιστούμε να έχει κατάληξη την παραμονή για την οποία απαιτείται πολύ κόπος ακόμη. Η χρονιά αυτή είναι πολύ σημαντική για το μπάσκετ της περιοχής. Το μπάσκετ πρέπει να παραμείνει στην Α2 και να είναι πυλώνας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα το καταφέρουμε. Για το παιχνίδι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα το είδατε και μόνος σας ήταν δραματικό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στο Ψυχικό και το μεθεπόμενο στον Ηλησιακό με την ελπίδα την Δευτέρα να είμαστε αν όχι δώδεκα τουλάχιστον οι δέκα υγιείς στο γήπεδο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που συμπαραστέκεται στην ομάδα, που έκανε μια όμορφη ατμόσφαιρα σήμερα. Θέλουμε ο κόσμος να αγαπήσει την ομάδα. Όσοι νομίζουν ότι η ομάδα έπρεπε να έχει 10 νίκες θέλω να τους πω ότι η ομάδα αυτή έχει budget παραμονής. Δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν. Εδώ «χύνεται» αίμα. Αυτοί που μας αγαπάνε πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσουν να βγάλει η ομάδα ψυχή και συναίσθημα».

Φώτης Τακιανός: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Βέροια και στον προπονητή. Εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο δρόμο του πρωταθλήματος. Μια δύσκολη συνέχεια για όλους μας. Ήταν ένα παιχνίδι όπως θα είδατε κι εσείς δραματικό όχι μόνο στα τελευταία λεπτά αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του. Η επιθυμία και των δυο ομάδων να προσθέσουν μια νίκη στις ήδη υπάρχουσες ήταν έντονη. Το στρες για μας ήταν έντονο και νομίζω φάνηκε στο παιχνίδι. Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, νομίζω ότι πληρώνουμε τα πέντε λάθη του τετάρτου δεκαλέπτου. Η ομάδα έκανε στα τρία δεκάλεπτα 4 λάθη και κάνει πέντε σε 10 λεπτά. Αυτό μας υποχρέωσε να μείνουμε σε ένα χαμηλό σκορ. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε το παιχνίδι με σκορ τους 70 πόντους που βάσει ικανότητας μπορούμε να πιάσουμε. Άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε φθορά στον αντίπαλο. Σουτάραμε πολύ λίγες βολές. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το βελτιώσουμε, το να φθείρουμε τον αντίπαλο δηλαδή. Για την τελευταία φάση θέλω να πω ότι η εντολή ήταν σαφής αν χανόταν η μία βολή και η διαφορά ήταν στους δυο πόντους έπρεπε η μπάλα να πάει προς το καλάθι κάτι που έγινε ακριβώς από τους παίκτες μου, η πάσα δόθηκε την κατάλληλη στιγμή στον Σταμπουλή που ήταν ελεύθερος και δυστυχώς το παιχνίδι κρίθηκε εκεί. Αυτά τα έχουμε δει στο παρελθόν και θα τα δούμε και στο μέλλον. Όλα τα παιχνίδι κρίνονται στον πόντο, από ένα σουτ, από μια βολή από ένα άστοχο τρίποντο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά στην ομάδα. Όπως βλέπεται έχουνε μείνει πολύ λίγοι αλλά παλεύουνε σαν λιοντάρια. Έχουν αυτοπεποίθηση και έχουν «δίψα» για νίκη. Αν συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση στην προπόνηση και με την ίδια εξυπνάδα νομίζω ότι η ομάδα θα μαζέψει τις νίκες που απαιτούνται ώστε να κρατηθεί στην κατηγορία»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ