Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιοι είναι οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που επαναπροσλαμβάνονται;

Επαναπροσλαμβάνονται και επιστρέφουν στο Δημόσιο όλοι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν από την διαθεσιμότητα και τους μνημονιακούς νόμους όπως προανήγγελλε χθες και σήμερα ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κατρούγκαλος. Πρώτες στη λίστα είναι οι απολυμένες καθαρίστριες. Η σχετική υπουργική απόφαση όπως ανέφερε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι έτοιμη και οι καθαρίστριες θα επαναπροσληφθούν άμεσα. Ακολουθούν οι σχολικοί φύλακες που βγήκαν σε διαθεσιμότητα...
Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας χθες το βράδυ στο MEGA ανακοίνωσε ότι με υπουργική απόφαση που θα υπογράψει αφου όπως αναφέρει δεν χρειάζεται να νομοθετηθεί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι του Δημοσίου που έχουν απολυθεί με τους μνημονιακούς νόμους όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ερώτηση εαν επαναπροσληφθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε θετικά. Την επιστροφή στο δημόσιο των απολυμένων από τη διαθεσιμότητα έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

Σε ότι αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί, καθώς μέσω της κινητικότητας απορροφήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Για το ενιαίο μισθολόγιο είπε ότι «πρέπει να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες και αδικίες». 

Σε ότι αφορά στον χρονικό ορίζοντα που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του, είπε ότι μέσα σε ένα 6μηνο θα υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα «Δεν μας δεσμεύουν οι συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης» σημείωσε, ενώ για το δημοσιονομικό βάρος των αλλαγών είπε ότι «είναι κοστολογημένο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στο οποίο εντάσσονται. «Αλλού είχαμε λιγότερους, αλλού περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους. 

Αυτό που έχουμε κοινό στόχο με τους εταίρους είναι ο εξορθλογισμός του Δημοσίου» είπε ακόμα ο Γ. Κατρούγκαλος. «Ο μόνος που μπορεί να μεταρρυθμίσει τη Δημόσια Διοίκηση είναι ένα κόμμα της Αριστεράς. Να έχει την εμπιστοσύνη των δημοσίων υπαλλήλων» είπε ενώ μίλησε για αξιολόγηση όχι τιμωρητική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ