Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Νίκος Χατζηβεροιώτης»: «Η κρίσιμη πολιτική μάχη του Θανάση Θεοχαρόπουλου»

Διαβάζω με μεγάλη προσοχή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τα σχετικά δημοσιεύματα που θέλουν την ΔΗΜ.ΑΡ. να εντάσσεται με μορφή συνεργασίας στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Θεωρώ πως μετά και την συμπόρευση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (η κοινοβουλευτική ομάδα του Φώτη Κουβέλη ψήφισε παρών στην σχετική ψηφοφορία της ολομέλειας), ο δρόμος προς την κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές έχει ανοίξει διάπλατα. Στο νομό Ημαθίας παίζει πολύ δυνατά το σενάριο, ο γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ κύριος Θανάσης Θεοχαρόπουλος να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.
Ο Βεροιώτης πρώην γραμματέας υπουργείου της κυβέρνησης, θα κληθεί να δώσει μια δύσκολη πολιτική μάχη για να καταφέρει να εκλεγεί στα έδρανα της Βουλής. Να υπενθυμίσω πως ο κύριος Θεοχαρόπουλος για πρώτη φορά καταβαίνει στην αρένα των εκλογών και η μάχη αυτή μόνο εύκολη δεν θα είναι για τον ίδιο. 

Μπορεί σε κεντρικό επίπεδο η πολιτική του καριέρα να έχει εκτοξευθεί, αλλά η πραγματικότητα στην Ημαθία, θα είναι εντελώς διαφορετική. Θα κληθεί να δώσει μια δύσκολη προεκλογική μάχη και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να καταλάβει πως θα απαιτείται να κινηθεί άμεσα, υπεύθυνα και οργανωτικά. 

Η μάχη του σταυρού είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτήν που έχει βιώσει μέχρι σήμερα στην πολιτική του καριέρα. Θα πρέπει να κινηθεί πόρτα - πόρτα και να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων που προέρχονται από τα λαΐκά στρώματα όχι μόνο της Βέροιας άλλα και ολόκληρου του νομού. Χρειάζεται στην κυριολεξία να «οργώσει» και τους τρεις δήμους και να βρει συμμαχίες από την λεγόμενη κεντροαριστερά. 

Μεγάλο ατού για τον ίδιο (αν τελικά συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές) είναι ότι στους έξι υποψηφίους Βουλευτές, το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωμα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μπορεί να εκλέξει ακόμα και τρεις Βουλευτές όποτε υπάρχει ποσοστό επιτυχία 50%. Πάντως, αν τα καταφέρει να εκλεγεί (ειδικά στην πρώτη θέση), τότε θα μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και μια θέση σε υπουργείο, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μοιράσει αρμοδιότητες και σε άλλους πολιτικούς χώρους που θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κρίσιμη πολιτική μάχη για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο έχει ήδη ξεκινήσει. Θα βγει νικητής ή χαμένος; Αυτό θα το δείξει μόνο η κάλπη...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ