Quantcast

http://picasion.com/

«Βόμβες» Παπανδρέου από Κοζάνη: «Έτσι θα είναι το κόμμα μου»

ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΦΩΝΑΖΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου για την έκθεση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με το σύνθημα «Γιώργο μαζί για την αλλαγή» και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση προς όλους. Στο στόχαστρο του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκε ο Κώστας Καραμανλής για τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι το 2009, ο Αντώνης Σαμαράς για τα Ζάππεια, αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη σημερινή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή...«Το Κίνημά μας έπρεπε και πρέπει να δηλώνει ξεκάθαρα, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν το 2010 και το Μνημόνιο, αλλά το πελατειακό πάρτι που στήθηκε σε βάρος της χώρας μέχρι το 2009. Δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ να ψάχνουμε για πιστωτές, να ζητάμε από τους εταίρους μας δάνεια, αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία προς το χάος» ενώ επιτέθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την επιλογή του να μην υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα σκιαγράφησε και τον χαρακτήρα του κόμματος που οραματίζεται επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τις λέξεις «Κίνημα» και «Αλλαγή».

Χαρακτηριστικό είναι το κομμάτι της ομιλίας του:

"Οραματιζόμαστε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης που να οδηγήσει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία, σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, που να παράγει υγιή πλούτο, βιώσιμες θέσεις εργασίας και να διανέμει δίκαια το αποτέλεσμα των κόπων του Ελληνικού λαού.

Μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτό το Κίνημα προοδευτικών αξιών πρέπει να αναβιώσουμε και στην Ελλάδα.

Από παντού έρχεται το ίδιο μήνυμα:

Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή.

Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή για…

Ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας.

Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό.

Ένα Κίνημα – πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης.

Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτοοργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρώην υπουργός Τύπου Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ