Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Νίκος Χατζηβεροιώτης»: «Η ακραία εσωτερική σύγκρουση συμφέρει μόνο την τρόικα»

Ποιοι ωφελούνται από την ακραία πόλωση, τα επίδικα και οι οι προϋποθέσεις μιας εθνικής πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα στα μεγάλα κόμματα; Η χώρα βαδίζει ήδη σε προεκλογικά μονοπάτια, είτε εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή είτε όχι. Και αυτό καθώς τα πολιτικά κόμματα άρχισαν τις μάχες χαρακωμάτων με εμπρηστικές δηλώσεις και αντιδηλώσεις εκατέρωθεν. Ετσι η ήδη περιπεπλεγμένη κατάσταση με τους δανειστές και το Μνημόνιο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Είναι γεγονός ότι το μόνο που δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να επιδεινώνουμε μόνοι μας το ήδη βαρύ για μας κλίμα με άστοχες δηλώσεις για να συσπειρωθούν τα κομματικά ακροατήρια.
Αλλωστε, όπως είπε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αν αποτύχει η κυβέρνησή του, έρχεται η τρόικα. Μια δήλωση που ταιριάζει ακόμη περισσότερο στην ελληνική περίπτωση. Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο ένα εξοντωτικό μπαράζ πολιτικής αντιπαράθεσης για εσωτερική κατανάλωση. Είναι πλέον σαφέστατο ότι η ακραία εσωτερική σύγκρουση συμφέρει μόνο την τρόικα.

Ενώ, από την πλευρά της κοινωνίας, είναι φανερό ότι η κρίσιμη μάζα των πολιτών, παρά την εικόνα που δίνεται στον δημόσιο χώρο, διατηρεί μια βαθύτερη συναίσθηση ότι δεν είναι το εξοντωμένο θύμα ενός ανελέητου πολέμου και ότι δεν έχει να χάσει μόνο τις αλυσίδες της.

Οι πολιτικές ηγεσίες ας αναλογιστούν, αν μπορούν, τις ευθύνες τους κι ας προστατέψουν τουλάχιστον τις θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ