Quantcast

http://picasion.com/

«SOS» για τη ζωή του συλληφθέντα της Βέροιας - Κινδυνεύει άμεσα με ανακοπή καρδιάς

«SOS» για την κατάσταση της υγείας του κρατουμένου Νίκου Ρωμανού απευθύνει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο κρατούμενος και απεργός πείνας, Νίκος Ρωμανός, βρίσκεται νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς οι παλμοί της καρδιάς του φτάνουν τους 170 και η ανακοπή θεωρείται «δυστυχώς», όπως αναφέρεται, «αναμενόμενη». «Ο Ρωμανός θα χάσει τη μάχη για τη ζωή» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, «όχι γιατί είναι αυτοκαταστροφικός, αλλά επειδή κάποιοι τον εξαναγκάζουν να διεκδικήσει μ' αυτόν τον τρόπο δύο από τα πολιτιμότερα αγαθά του ανθρώπου: την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».
Καταγγέλλει, μάλιστα, την εντολή για αναγκαστική σίτιση του Ρωμανού, που έδωσε η εισαγγελέας των φυλακών, για την οποία, όπως λέει, «στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ΄οιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας, έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του».


Νωρίτερα, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου είχε μιλήσει στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού.

«Η κατάστασή του είναι κρίσιμη, κινδυνεύει άμεσα από μέρα σε μέρα με νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να δοθεί δημοσιότητα στο τι ακριβώς συμβαίνει, απεργία ξεκίνησε και ο Μιχαηλίδης ως συμπαράσταση στον Νίκο» είπε χαρακτηριστικά.Και συνέχισε: «Ο Ρωμανός είναι σε κρίσιμη κατάσταση, δεν ξέρουμε πως θα είναι αύριο, κινδυνεύει η υγεία του και η ίδια η ζωή του. Φέρονται εκδικητικά σε νέους ανθρώπους. Ελπίζω σύντομα το υπουργείο να καταλάβει».

«Ο Νίκος θα συνεχίσει μέχρι το τέλος, δεν θα σταματήσει… Οι σύντροφοί του, του συμπαραστέκονται και άλλα παιδιά θα μπουν στην απεργία από τη Δευτέρα» τόνισε η κυρία Βεργοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ