Quantcast

http://picasion.com/

Ημέρα «Κατά του ρατσισμού και σχολικού Αθλητισμού» στο Λύκειο του Μακροχωρίου

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια της ημέρας «Σχολικού Αθλητισμού και ημέρας κατά του ρατσισμού», πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες του Λυκείου Μακροχωρίου ποικίλες δράσεις. Αρχικά, μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Μακροχωρίου το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Βρωμοέλληνες», καθώς και διαφημιστικά μηνύματα προσωπικοτήτων και φορέων από όλο τον κόσμο σχετικά με την εκστρατεία που πραγματοποιείται ενάντια σε φαινόμενα ρατσισμού.

Στη συνέχεια είχαμε τη χαρά και τιμή να μας επισκεφτεί, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Απόστολου Γκανά και του Γυμναστή κ. Αραπίδη Λάζαρου, η παγκοσμίου φήμης αθλήτρια του Επτάθλου και Ολυμπιονίκης στον Ακοντισμό του Έπταθλου Υφαντίδου Σοφία, συνοδευόμενη από τον προπονητή της κ. Μηνά Κυριάκο. Αφού κοινοποίησαν με απλότητα και επαγγελματισμό τον προσωπικό τους αγώνα, τις εμπειρίες τους, τις διακρίσεις, τις στερήσεις, τα όνειρα, τους στόχους, δέχτηκαν με χαρά τις εύστοχες ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών. 
Η παρουσία του συνόλου του Λυκείου ήταν υποδειγματική, τα οφέλη δε της εκδήλωσης πολλαπλά, κυρίως προς τα παιδιά, για τη συνειδητοποίηση της αξίας του αθλητισμού, της αξίας της θυσίας για ένα υψηλό ιδανικό, της διαμόρφωσης - μέσα από τον αθλητισμό - προσωπικοτήτων με ακέραιο ήθος, σεμνότητα, εργατικότητα, αυταπάρνηση. 




Μετά το πέρας της εκδήλωσης τα παιδιά κατευθύνθηκαν στον αθλητικό χώρο του Ε.Α.Κ Μακροχωρίου πεζοί, κρατώντας καθ΄ όλη τη διαδρομή πανό με σύνθημα ‘’ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ‘’, μια πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου. Στον αύλειο χώρο του Ε.Α.Κ πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες είχαν οργανωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Όλοι οι μαθητές είχαν αναλάβει δράσεις, είτε συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια, είτε εκτελώντας βοηθητικές εργασίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καθιέρωση της ‘’ Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού ‘’ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, μέσα από τις ποικίλες και ουσιαστικές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, για ενεργοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης, καθώς και φορέων έξω από αυτήν. Για την πραγματοποίηση της δράσης, πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια ανθρώπων του δήμου που – παρά το γεγονός ότι ήταν αργία η 16η του Οκτώβρη (Απελευθέρωση της Βέροιας) – ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και μας βοήθησαν με κάθε τρόπο. Έτσι ευχαριστούμε τον κ. πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Μακροχωρίου κ. Κεχαϊδή Χρυσοβαλάντη για την παραχώρηση της αίθουσας του Δήμου και την παρουσία του για την διευκόλυνσή μας. Επίσης ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Ε.Α.Κ, γιατί χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στο χώρο. 
Ο Διευθυντής, οι Καθηγητές/τριες και οι μαθητές/τριες ευχαριστούν από καρδιάς τη Βεροιώτισσα Ολυμπιονίκη ΣΟΦΙΑ ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ και τον προπονητή της κ. ΜΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ για την επίσκεψη τους. Αναγνωρίζουμε το απαράμιλλο ήθος και τη σεμνότητα της Σοφίας, που μας έκανε περήφανους και της ευχόμαστε να κατακτήσει την πιο υψηλή θέση των ονείρων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ