Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σμηναγός Στράλης: «Το μήνυμα πέρασε στον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αξίες της τιμής, της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας πρέπει να γίνουν ξανά πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας, δήλωσε ο πιλότος που με το μοναδικό σόου στους αιθέρες καθήλωσε τους Θεσσαλονικείς. «Με γεμίζει χαρά η συγκίνηση του κόσμου και θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη τους», δήλωσε ο Βεροιώτης Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, ο οποίος κατά την διάρκεια της επίδειξης δεξιοτεχνίας με αεροσκάφος F16, που καθήλωσε τους θεατές της παρέλασης αλλά και πολλούς άλλους Θεσσαλονικείς, ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και τους κάλεσε να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά. Ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ...
επισήμανε ότι ο στόχος του ήταν να στείλει ένα απλό και σύντομο μήνυμα στους Έλληνες. «Με αυτές τις τέσσερις λέξεις, θέλαμε να περάσουμε στον κόσμο το μήνυμα ότι, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, πρωταρχικό μας μας μέλημα πρέπει να είναι κάποιες αξίες όπως τιμή, υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια, οι οποίες πρέπει να έρθουν και πάλι σε πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας. Το γεγονός ότι αυτό το μήνυμα πέρασε στον κόσμο, κάτι που κατάλαβα μετά το τέλος της επίδειξης, με χαροποιεί ιδιαίτερα», τονίζει ο Σμηναγός.Την ώρα της πτήσης είμαι απομονωμένος. Δεν ακούω αυτό που λέει ο narrator, δεν ακούω τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν ακούω τον εθνικό ύμνο, αν και ξέρω ότι παίζει. Κι αυτό είναι καλό, γιατί εργάζομαι σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο, οπότε μπορώ να συγκεντρωθώ απόλυτα και να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω με τη συγκεκριμένη σειρά. Η ικανοποίηση και η υπερηφάνεια έρχονται μετά την προσγείωση, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την αγάπη του κόσμου και βλέπεις ότι αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σμηναγός Στράλης, λίγες ώρες μετά το σόου στη Θεσσαλονίκη.

Με περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16 και με τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011, ο σμηναγός Στράλης, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επιδόθηκε σε έναν «άγριο χορό» στους αιθέρες για περισσότερα από 12 λεπτά.Η σημερινή επίδειξη, όπως σημειώνει, πήγε πολύ καλά καθώς όλα ήταν προετοιμασμένα και σχεδιασμένα, ενώ βοήθησε -εν μέρει- και ο καιρός, αφού σε αντίθεση με πέρυσι που δεν επέτρεψε την εκτέλεση του show, φέτος έδωσε τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- να απολαύσουν ένα υπερθέαμα στον ουρανό της πόλης.

«Ο καιρός δεν ήταν όπως θα θέλαμε, καθαρός, ώστε να κάνουμε το πλήρες πρόγραμμα της επίδειξης (high show), το οποίο περιλαμβάνει και κάποιους παραπάνω ελιγμούς -κατακόρυφες ανόδους, που είναι πιο εντυπωσιακές- αλλά είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι γιατί μπορέσαμε να κάνουμε το low show» τονίζει ο χειριστής του F16 και προσθέτει:

«Ο καιρός -διευκρινίζει- μας επηρεάζει, υπό την έννοια ότι ποτέ και για κανέναν λόγο ο ιπτάμενος δεν πρέπει να μπει μέσα στα σύννεφα ή να χάσει την οπτική με το έδαφος. Με το μυαλό πετάει το αεροπλάνο. Τα χέρια απλώς εκτελούν».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ